Site icon Полемика

Чим корисний кавун і кому його їсти не можна

Проте мало хто посперечається з тим, що найсмачніші та найкорисніші вони наприкінці літа. Соковитий та солодкий кавун чудовий сам по собі, але у поєднанні з іншими інгредієнтами здатен розкритися зовсім по-іншому. До того ж плід кавуна на 92% складається з води, відповідно, вживання його насичує організм вологою та корисними вітамінами, мінералами та антиоксидантами.

Про це пише Полемика з посиланням на UAportal.

Червоний колір кавуна забезпечується антиоксидантом лікопіном, який знижує ризик розвитку раку та діабету. Якщо для вас це важливий момент, віддайте перевагу кавуну насиченого червоного кольору та з мінімальною кількістю кісточок. І чим стигліший, тим краще.

Кавун допоможе нормалізувати роботу серцево-судинної системи, адже у своєму складі він має магній, калій, вітаміни А, В6, С та амінокислота цитрулін, яка здатна знизити артеріальний тиск. Вітамін С зміцнює імунну систему та приймає участь у засвоюванні заліза організмом, тоді як вітамін А має вирішальне значення для здоров’я шкіри та очей. Якщо кавун посипати сіллю, то окрім нових гастрономічних вражень, ви ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування.

Кавун безумовно вважається корисним харчовим продуктом. Поєднуйте його з іншими продуктами без шкоди для здоров’я, наприклад, з м’ясом чи сиром. Єдине застереження: слідкуйте за кількістю вжитого.

Кавун багатий фруктозою, яка переробляється у кишечнику утворенням газів. Тому, переївши кавуна, ви можете зіштовхнутись з неприємними відчуттями у шлунково-кишковому тракті. Достеменно невідома норма кавуна в день, так як треба оцінювати харчування з точки зору всього раціону. Але загальна рекомендація – не більше 300 г фруктів у день. Однак, тільки вам вирішувати, яка доля з цього припаде саме на кавун.

Дуже обережними із кількістю спожитого треба бути людям, які мають інсулінорезистентність, цукровий діабет та надлишкову вагу.

Заразом необхідно розвіяти міф щодо нітратів у кавунах. Наш організм сам утворює нітрати так як вони потрібні для його нормального функціонування. Набагато небезпечніші нітрати, які перетворюються в організмі на нітрити. Щоб це сталося, людині потрібно з’їсти дійсно велику кількість кавуна.

Раніше Полемика писала про те, чи можна їсти морозиво, коли болить горло.

Exit mobile version