Біг і плавання
Біг і плавання вважаються найкращими способами для спалювання калорій.

Під час бігу прискорюється серцебиття, тоді як плавання залучає все тіло. Ці інтенсивні вправи призводять до значної втрати калорій, що є ключовим фактором для схудення.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на сайт Eat This Not That!

Користь бігу

Під час бігу ваше серце прискорюється, а м’язи активізуються, спалюючи жирові запаси. Це динамічна вправа, яка прискорює метаболізм під час тренування та підтримує його на високому рівні, активізуючи спалювання калорій протягом дня.

Крім того, біг покращує здоров’я серцево-судинної системи, зміцнює кістки та піднімає настрій.

Ця вправа також знімає стресс, забезпечує ясність розуму та відчуття успіху після кожного бігу.

Біг в першу чергу націлений на силу та витривалість нижньої частини тіла, тоді як плавання – це тренування для всього тіла.

Втім, повторювані навантаження під час бігу можуть напружувати суглоби та м’язи. Водночас це також дає можливість зміцнити кістки та сполучну тканину, зменшуючи ризик остеопорозу та інших проблем, пов’язаних з кістками.

По теме:  Трещины на коже рук - причины, симптомы, лечение

Переваги плавання

Плавання ж навпаки мінімізує навантаження на суглоби, що робить його чудовим вибором для довгострокової фізичної форми без зношування, пов’язаного з фізичними навантаженнями.

При виконанні цієї вправи глибокі вдихи та видихи розтягують діафрагму, збільшують обсяг легень.

Плавання вважається одним із найбезпечніших видів спорту, який позитивно впливає на весь організм. Цей вид тренування підходить людям різного віку, зокрема навіть дітям.

Щоб досягнути швидких результатів рекомендується інтенсивно плавати швидким брасом або кролем щонайменше 45-50 хвилин.

Незалежно від того, що ви оберете – ритмічний крок під час бігу чи плавні рухи під час плавання – успіх вашого результату залежить не лише від занять спортом. Також не варто забувати про сбалансоване харчування і повноцінний відпочинок вночі.

Раніше Полемика писала про те, як покращити якість сну.