Продукти для серця
Існують такі фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань, на які неможливо вплинути.

Наприклад, це спадковість. Проте покращення раціону теж може відіграти важливу роль у підтримці здоров’я серця.

Кардіолог із клініки Майо Елізабет Клодас назвала п’ять продуктів, яких краще уникати, аби зберегти серце здоровим. Про це пише Полемика з посиланням на сайт Glamour.

Шкідливі для серця продукти

Знежирене молоко. Замініть цей тваринний продукт на молоко з мигдалю, кешью чи горіхів макадамії. Такий напій містить більше ненасичених жирів. З інших варіантів – лляне, соєве чи конопляне молоко. Якщо ж ви переймаєтесь з приводу дефіциту кальцію, можете включити до свого  раціону капусту, броколі, боби, апельсини та інші продукти, багаті на цей елемент.

Дієтичні газовані напої. Їх варто замінити звичайною водою, а на додаток до неї – зелений та чорний чай. Як показали дослідження, ці види чаю пов’язані з нижчим ризиком інфаркту та інсульту.

Хліб. Сюди також можна віднести випічку. Більш здоровою альтернативою звичайному хлібу є такий, який містить від 3 г клітковини. Також подібний хліб може містити насіння та зерна.

По теме:  Уход за пожилыми людьми в доме престарелых «Забота» Днепр

Маргарин. Він може мати у своєму складі пальмову олію, яка підвищує рівень холестерину. Віддайте перевагу маргарину, створеному на основі лляної або оливкової олії.

Батончики мюслі. У таких батончиках може міститись доданий цукор, пальмова олія, штучні підсолоджувачі. Замість батончиків на сніданок їжте окремо вівсянку та горіхи, а замість цукру додавайте свіжі фрукти чи сухофрукти.

Раніше Полемика писала про те, чим корисний кавун і кому його їсти не можна.