Site icon Полемика

Чи справді курячий бульйон допомагає швидше одужати

Курячий бульйон

Чи справді курячий бульйон допомагає швидше одужати

Він не навантажує травну систему і забезпечує організм корисними амінокислотами.

Чи справді курячий бульйон допомагає швидше одужати, розповідає Полемика з посиланням на 24 канал.

У такому бульйоні містяться багато вітамінів групи B та такі мінерали, як кальцій, магній, калій, сірка, фосфор, цинк, мідь і фтор. Також у страві присутні поліненасичені жирні кислоти.

У чому користь бульйону

Курячий бульйон може полегшити симптоми застуди завдяки карнозину та цистеїну, які в ньому містяться. Карнозин володіє антиоксидантними властивостями та сприяє зменшенню запальних процесів. При цьому в білому м’ясі його більше, ніж у червоному. Цистеїн розріджує мокротиння і допомагає його виводити, тому він також використовується як компонент протикашльових засобів.

Ще однією перевагою бульйону є те, що це не важка страва. Організм не витрачає на його перетравлення багато енергії, тому у нього залишається більше сил, щоб боротися з вірусами. Саме тому під час хвороби не рекомендується вживати жирні продукти, молоко та їжу з високим вмістом цукру і спецій, які подразнюють слизову оболонку і погіршують симптоми застуди.

Спосіб приготування бульйону

Щоб приготувати лікувальний бульйон важливо обрати якісне м’ясо. Перед приготуванням варто зняти з нього шкірку. Після закипання потрібно злити перший навар і варити м’ясо ще приблизно пів години. Далі варто додати в бульйон селеру, цибулю, моркву та перець, які здатні посилити його корисні властивості, оскільки ці овочі також містять антиоксиданти.

Важливо пам’ятати, що курячий бульйон не здатний замінити основний курс лікування. Якщо вам призначили ліки, їх варто приймати згідно зі вказівками лікаря, і не покладатись виключно на цілющі властивості супу.

Раніше Полемика писала про те, чому вправу «планка» не можна робити довше 30 секунд.

Exit mobile version