На Слов'янському напрямку українські захисники успішно протидіють спробам російських окупантів покращити тактичне становище. Під час спроби штурму поблизу Берестового на Донеччині противник зазнав значних втрат у живій силі та техніці. Бойові дії там тривають. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативному зведенні на 18:00 8 червня.

  • На Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Привілля, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Воронове, Тошківка, Гірське та інших.
  • На Слов’янському напрямку українські військові успішно протидіють спробам ворога просуванню в напрямку Слов’янська. Окупанти зосереджують зусилля на підготовці для подальших наступальних дій.
  • Противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Вільного, Адамівки, Долини і Тетянівки. Завдав авіаудару по Слов’янську. Українські воїни ведуть оборонні бойові дії в районі населеного пункту Довгеньке.
  • На Бахмутському напрямку ворог обстріляв з артилерії райони населених пунктів Комишуваха, Врубівка, Миколаївка, Семигір’я і Нью-Йорк. Штурмова та армійська авіація противника завдала авіаударів неподалік Нової Кам’янки, Покровського та Клинового.
  • Захисники України завдали російським окупантам значних втрат у живій силі та техніці під час ворожого штурму поблизу Берестового. Бойові дії там тривають.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські окупаційні війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Вугледар, Микільське та інших. Також противник застосував штурмову авіацію неподалік Мар’їнки та Кам’янки.
  • На Сіверському напрямку ворог веде посилену охорону українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Обстріляв з мінометів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Ходине, Рижівка та Велика Писарівка Сумської області. Окрім того, противник виконував провокативні прольоти армійської авіації вздовж державного кордону України.
  • На Слобожанському напрямку ворог намагається утримувати зайняті рубежі. Здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Уди, Питомник, Ртищівка, Іванівка, Гусарівка та інших.
  • На Південнобузькому напрямку обстановка залишилась без суттєвих змін. Ворог намагається утримати займані позиції та не допустити перегрупування і посилення підрозділів Сил оборони. Застосовував артилерію в районах Великої Костромки, Любомирівки і Новомиколаївки, а штурмову та армійську авіацію — в районах населених пунктів Олександрівка, Князівка і Новоданилівка.
  • На Волинському та Поліському напрямках, в рамках чергового етапу перевірки бойової готовності збройних сил республіки білорусь, здійснюється переміщення окремих підрозділів до пунктів постійної дислокації.
По теме:  В Украине увеличили штрафы за нарушение ПДД: Зеленский подписал закон

Нагадаємо, що за даними американських військових аналітиків, росія почала відведення своїх військ з позицій у південному напрямку. Водночас у Генштабі відзвітували, що минулої доби ЗСУ знищили 140 окупантів.

По материалам: Подробности