Докладний аналіз крипти передбачає максимальне занурення у дані про фінансовий актив, які доступні.

Так, можна дізнаватися про варіанти його залучення, кількість людей, які його використовують. Можна також з’ясувати, яка за проектом стоїть команда.

Person investing trading on stock cryptocurrency market using investing application on smartphone. Stock market investment in hand. Trader holding mobile phone looking at candle chart

Метою трейдера у такому разі стає резюме про оцінку активу. Відштовхуючись від нього, можна визначатися зі своїми позиціями на торгах.

А впізнавати курс криптовалюти у реальному часі завжди можна на централізованій європейській криптобиржі WhiteBIT.

Аналіз вартості крипти: особливості

Для торгівлі мінливими, нестійкими активами, якими є криптовалюта, потрібні навички. Так, обов’язковими для вивчення сферами фахівці називають вибір стратегії, вміння розбиратися в масштабному торговому світі, поєднувати аналізи – технічний та фундаментальний. Якщо підхід правильний, ФА дає неоціненні відомості про курс криптовалют на відміну від аналізу технічного плану. Прекрасною навичкою для торгівлі можна назвати вміння відокремлювати поняття – ринкова ціна криптовалюти й «реальна» мережова вартість. Безумовно, є нюанси, які підкаже технічний аналіз, і які не передбачити з фундаментальним. Це і пояснює, чому більшість трейдерів вважають за краще комбінувати один з одним.

По теме:  Харьков купит новые троллейбусы за кредит в €10 миллионов от ЕИБ

Як і в ситуації з багатьма іншими стратегіями, єдиного для ФА сценарію немає. Щоб здійснювати його правильно, необхідно знати, звідки крипта отримує цінність. Важливо розуміти певні фактори, які варто враховувати перед тим як купить криптовалюту.

Про метрики для криптовалютного ФА

Існує три категорії метрик для криптовалютного ФА:

  • проектні;
  • он-чейн;
  • фінансові.

Цей перелік не вичерпний, однак, він дає непоганий фундамент для подальшого формування індикаторів, які глибше розкривають основи крипто монет, і нерідко поєднує кілька метрик із залученням статистичних формул з метою спрощення взаємопов’язаного аналізу.

Отже, метрики он-чейн отримують під час перегляду блокчейн-даних.

Метрики проектні мають на увазі якісний підхід з урахуванням продуктивності команди (за умови, що вона є), whitepaper (технічна документація, що надає огляд крипто проекту) та дорожню карту.

При ФА можуть стати в нагоді і метрики фінансові – це відомості про те, як на даний момент торгується актив, як це відбувалося раніше, яка ліквідність, так далі. Розглянемо інструменти ФА.

Про інструменти фундаментального аналізу

Glassnode Studio

Тут пропонується панель інструментів, що вказують широкий спектр показників, які, в свою чергу, надають он-чейн дані. Передбачена передплата, як і у багатьох інструментів. При цьому обсяг мережевих відомостей, що пропонуються безкоштовно – оптимальний і досить докладний варіант для інвесторів-любителів. Зручніше отримувати всю необхідну інформацію в єдиній локації, ніж збирати самостійно, використовуючи explorer-блокчейн. Важливість Glassnode в тому, що надається велика кількість категорій метрик плюс – підкатегорії, і все це доступне для перегляду й ознайомлення.

По теме:  Цены на топливо: почем бензин, автогаз и ДТ 3 октября

Трейдери, як і інвестори, нерідко комбінують типи аналізу по темі курс криптовалюти, збираючись ухвалити те чи інше рішення. І безперечним плюсом інструменту Glassnode Studio є те, що зробити це можливо в єдиному місці.

Crypto Fees

З назви зрозуміло: цей інструмент показує комісійні кожної мережі за добу чи тиждень. Таку нескладну метрику можна використовувати, аналізуючи трафік, застосовуючи мережі-блокчейн. Великим попитом зазвичай користуються мережі, де передбачаються високі комісії.

При цьому не потрібно еталонувати цей показник. Певні блокчейни будуються, відштовхуючись від низьких комісій, тому порівняння з іншими мережами утруднене. Оптимальний варіант у подібних випадках – зосереджуватися на цифрі разом із транзакційною сумою чи іншим показником.

Так, у крипто монет із ринковою капіталізацією позиції у загальних рейтингах низькі: ця ситуація складається через низькі транзакційні комісії.

Baserank

Така платформа дозволяє досліджувати криптоактиви, тут збираються дані та коментарі інвесторів, аналітиків. Загальний бал криптовалюта курс після усереднення чергового огляду – від нуля до ста. Хоча передплатники можуть користуватися оглядами преміального класу, користувачам з безоплатними акаунтами, як і раніше, доступні об’ємні огляди, розподілені за розділами. Якщо у користувача дефіцит часу і потрібен оперативний огляд монети або проекту, найкращий варіант для такого завдання – агрегатор Baserank. І все ж таки, перш ніж інвестувати, треба глибше занурятися в проекти, які зацікавили.