Сили оборони України завершили виведення підрозділів з Авдіївки в Донецькій області.

З такою заявою виступив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій. Про це повідомляє Полемика посиланням на ефір телемарафону.

«Так, це завершення відбулося ще вчора», — повідомив він ввечері в неділю 18 лютого.

Крім того, Лиховій підтвердив, що деяка кількість бійців ЗСУ, які воювали в Авдіївці, потрапила в полон. Але точну кількість він назвати не став.

«Ця кількість може зменшитися, коли частина з них вийде до своїх підрозділів. Вихід відбувався в складних умовах, може бути і так. Потрібна верифікація тих, хто вийшов, але ще не приєднався до своїх. Можливо, хтось не зміг вийти. Це процес, який займає певний час», — сказав він.

Речник ОСУВ «Таврія» закликав утриматися від спекуляцій і додав, що кількість полонених і втрат «не така, щоб говорити про великі масштаби».

Варто нагадати, що в ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про рішення вивести українські війська з Авдіївки, які перебували під загрозою оточення ворогом.

В своєму виступі на Мюнхенській конференції з безпеки, український глава Володимир Зеленський назвав рішення вивести війська з Авдіївки правильним та професійним. Водночас він розкритикував партнерів за неналежну допомогу Україні, що й стало причиною такої ситуації.

По теме:  Вице-премьер попался на коррупционной схеме, СБУ провела обыски

Нагадаємо, європейські депутати закликали Конгрес США допомогти Україні.