Олена Мошенець, нардеп від партії "Слуга народу": Україна повинна уникати втручання в американські вибори, щоб мати двопартійну підтримку в США. Про це народна депутатка повідомила під час Ukraine Strategy Session, що була організована Atlantic Council в рамках 74 сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Олена Мошенець: Україна повинна уникати втручання в американські вибори, щоб мати двопартійну підтримку в США

"Україна має величезний кредит сподівання не лише всередині країни, але й зовні. Стратегічне партнерство з США посилюється внутрішньою підтримкою нової влади та бажанням рішучих змін. Отже фінансовій допомозі від США бути но найближчого фінансового року. Під час зустрічей з високопосадовцями нам дали чіткий сигнал, щодо уникнення втручання в президентські вибори інших країн", — повідомила Олена Мошенець.

За її словами, Україні варто зосередитись на внутрішній архітектурі економіки за безпрецедентної довіри населення і унікальної взаємодії Офісу Президента, Верховної Ради України та Уряду.

Олена Мошенець: Україна повинна уникати втручання в американські вибори, щоб мати двопартійну підтримку в США"Не варто витрачати енергію змін на політичну невизначеність та баталії в США. Нейтралітет — єдине і найкраще рішення, вважають як республіканці, так і демократи. Зважаючи на неочікуваний результат попередньої президентської кампанії в США, майбутній результат занадто не прогнозований", — зазначила депутатка Верховної Ради в дописі на фейсбуці.

По теме:  В НБУ заявили о выходе экономики страны из кризиса

 
"Ані республіканці, ані демократи не допоможуть Україні аж поки ми самі собі не допоможемо грати за єдиними правилами, викорінити корупцію з нашого культурного коду, довіряти власній країні податки, капітал та майбутнє нових поколінь. Ми зобов‘язані стати креаторами нових сенсів у власній країні", — наголосила під час виступу на Ukraine Strategy Session Олена Мошенець.
 
Нагадаємо наразі і республіканці і демократи вважають, що не варто залучати Україну до президентської боротьби в США в 2020 році. Вже наступного фінансового року Україна отримає фінансову допомогу від США. За словами Роберта Джонса Портмана, сенатора-республіканця, ці кошти мають життєво важливе значення для життєздатності українських збройних сил і мають бути виділені для підтримки демократії в Україні. Джин Шахін, сенаторка-демократка, взагалі зазначила, що фінансування для України не повинно бути зупинено, оскільки воно має вирішальне значення задля пом‘якшення російської агресії, що досі є актуальною загрозою для України.

По материалам: Подробности