quot; — Володимир Гройсман » src=»/wp-content/uploads/2020/12/8994f0c5a3621fd2faed987da370c281.jpg» alt=»"Не бачу ніякого лідерства Уряду в діалозі з підприємцями" — Володимир Гройсман» width=»100%» />

Уряд не проявляє лідерства в діалозі з підприємцями. Між тим бізнес, який є фундаментом економіки, через невизначеність і неефективність програм підтримки ледь зводить кінці з кінцями. Так прокоментував ситуацію навколо підприємницьких протестів Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ми просто зобов’язані сьогодні почути бізнес, якому надзвичайно важко. Доходи підприємців падають. Коронавірус, постійні локдауни, невизначеність. Люди ледь зводять кінці з кінцями. Не чути їх і не шукати правильних механізмів підтримки і послаблення утисків держави — неприпустимо, — сказав Володимир Гройсман. — Я не бачу лідерської позиції Уряду. Це ненормально, коли люди розбивають палатки і живуть на Майдані. Має бути діалог — зустрілися, поговорили, знайшли рішення, рухаємося далі".

Окремо Володимир Гройсман торкнувся питання існуючих кредитних програм для бізнесу.

"Ми ледь не єдина країна в Європі і в демократичному світі, яка надає підтримку під відсотки! Це безглузда історія. І ми бачимо цифри. На жаль, понад 10 млрд з 13-14 млрд. (виданих кредитів) — це перезапозичення. На інвестиції — лише кілька мільярдів. Це, порівняно з іншими економіками, недостатні цифри. Мене це турбує".

По теме:  Как область может выйти из "красной зоны" карантина

На думку Володимира Гройсмана, зростання саме боргового навантаження на українські родини стає загрозливою тенденцію, адже і в бюджеті на 2021 рік зростає саме боргова частина. Як наголосив політик, сам факт наявності хоч якогось бюджету на наступний рік — це добре.

"Але там (в бюджеті) немає нічого про економіку, про підтримку робочих міць, про економічний ріст. А є боргове навантаження, яке буде відчутне для кожної української родини", — наголосив Володимир Гройсман.

За його словами, ситуація складна, і навряд чи її змінять заплановані кадрові ротації в Уряді. "Кадрові ротації в Уряді нічого суттєво не змінять. Від цього не буде ефекту з точки зору спроможності і професійності роботи уряду. Проблема глибша, аніж питання (зміни) кількох міністрів", — додав Володимир Гройсман.

По материалам: Подробности