НАТО не відмовиться від політики "відкритих дверей", у зв’язку з чим Україна в майбутньому може спробувати домогтися членства в альянсі. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін на прес-конференції у Німеччині, передає "Коммерсант".

За словами міністра оборони США, подальші міркування щодо приєднання України до Північноатлантичного альянсу — "не дуже продуктивні спекуляції".

Я думаю, що НАТО завжди дотримуватиметься принципів "відчинених дверей"… Я дійсно вважаю, що в майбутньому, якщо буде така можливість, Україна намагатиметься знову подати заявку на членство в НАТО.

Читайте також

Фінляндія та Швеція влітку подадуть заявки на вступ до НАТО — The Times

Після початку російського вторгнення до України президент Володимир Зеленський говорив, що він "охолодів" до питання вступу країни до НАТО.

Пізніше спікер Верховної ради Руслан Стефанчук заявив, що Україна не прибиратиме з Конституції пункт про курс на вступ до НАТО. Відмова України від членства в альянсі — одна з ключових вимог Росії для припинення війни.

Нагадаємо, що 20 країн за пропозицією Пентагону обговорюють 26 квітня військову допомогу Україні на базі Рамштайн у Німеччині.

По теме:  Ограничение по кредитам под 0% для бизнеса сняли

По материалам: Подробности