Пенсіонери, які отримували гроші через "Укрпошту" та залишилися в зоні бойових дій або на окупованих територіях, зможуть отримати гроші в "Ощадбанку". Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Це стосується регіонів, де "Укрпошта" не має технічної можливості доставляти пенсію.

Пенсія буде зарахована на рахунки після подання "Укрпоштою" за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

Як зазначили в прес-службі, кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно одержати у будь-якому відділенні "Ощадбанку" на безпечній території на підставі паспорту та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.

Якщо людина не звернулась до "Ощадбанку" за коштами, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості "Укрпошта" доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії і пенсію за поточний період, повідомили в міністерстві.

Якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватися "Укрпоштою" за новим місцем перебування, через "Ощадбанк" або інший обраний уповноважений банк.

По теме:  США ввели санкции против сети, вовлеченной в незаконную торговлю нефтью из Ирана

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється і їм пенсія зараховується на картки.

По материалам: Подробности