Президент Чехії Мілош Земан висловився за продовження постачання республікою зброї Україні для відбиття російської агресії й організацію навчання військовослужбовців ЗСУ на території Чехії. Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю телеканалу CNN Prima News. 

Я говорив, і так говорять багато хто, про те, що війна в Україні буде довгою та виснажливою. Зростатиме кількість втрат з обох сторін.

Не можна виключати, що тиск російських громадян (на свою владу) посилюватиметься і призведе до певних змін у російській політичній структурі.

Щодо позиції Чехії, то я згоден з продовженням постачання зброї для України та навчанням її військовослужбовців у нас в республіці.

Читайте також

Виплати біженцям у Чехії: скільки отримують українці

Земан заявив, що Захід має продовжувати постачати Україні сучасні бойові системи, включаючи зенітно-ракетні комплекси далекого радіусу дії.

Земан не виключив затягування війни в Україні та  заявив, що Захід має продовжувати жорстку санкційну політику проти РФ.

Нагадаємо, що наприкінці травня Чехія передала Україні ударні гелікоптери Мі-24. 2 липня до України прибула міністр оборони Чехії.

По теме:  Украина закрывает пункты пропуска на админгранице с Крымом

По материалам: Подробности