Президент росії володимир путін намагається "зерновим шянтажем" мінімізувати український спротив. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Тим часом як ЗСУ продовжують досягати успіхів на полі бою.

Протягом останньої доби українські війська продовжували досягати значних успіхів у Харківській області. росія, ймовірно, вивела підрозділи з цього району, але тривають бої навколо стратегічно важливих міст Куп’янськ та Ізюм.

У відомстві нагадали, 07 вересня 2022 року президент путін заявив, що лише 60 тисяч тонн зерна, експортованого з України в серпні, було відправлено до країн, що розвиваються, і нібито більша частина була поставлена до країн ЄС.

Твердження путіна не відповідають дійсності. За даними ООН, близько 30% було поставлено в країни з низьким і середнім рівнем доходу в Африці, на Близькому Сході та в Азії.

У британській розвідці впевнені, рф проводить навмисну стратегію дезінформації, намагаючись відвести від себе провину за проблеми з продовольчою безпекою, а також дискредитувати Україну та мінімізувати спротив російському вторгненню.

По материалам: Подробности