«>

Австралія вирішила надати Україні новий пакет військової допомоги, який складається з різноманітного обладнання та технологій. Вартість цього пакету складає 12 мільйонів доларів. Про це повідомляє The West Australian.

Серед основних складових цієї допомоги входить 3D-принтер з металу, що може мати широке застосування в військовому виробництві та ремонті обладнання. Крім того, у склад цього пакету входять системи боротьби з дронами, які допоможуть захищати територію України від можливих дронових загроз.

Допомога від Австралії є ще одним кроком у підтримці України в умовах воєнного конфлікту та агресії.

Прем'єр-міністр Ентоні Альбанезе заявив:

Австралія, як і раніше, твердо підтримує Україну в захисті від незаконного та аморального вторгнення росії.

Елементи цього нового пакету допомоги представляють собою передові технології та обладнання, які нададуть Україні значні переваги у сферах розмінування, медичної діагностики та захисту від дронових загроз. Новий 3D-принтер з металу дозволить виготовляти деталі та компоненти для військового обладнання та техніки, що є критичним у воєнних умовах.

У пакеті також є портативні рентгенівські апарати, які можуть бути використані для швидкої та точної медичної діагностики. Системи протидії дронам допоможуть захистити територію України від потенційних дронових загроз.

По теме:  США не дадуть Україні ракетні системи, здатні досягати до росії - Байден

Ця велика допомога від Австралії свідчить про міжнародну підтримку України в умовах конфлікту та зобов'язання країн світу підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

Міністр оборонної промисловості Пет Конрой сказав:

3D-принтери по металу можна використовувати для друку запасних частин під час розмінування, а портативне рентгенівське обладнання може надати життєво важливу допомогу українському персоналу на полі бою.

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що австралійська компанія Electro Optic Systems (EOS) підписала з українською державною компанією "Спецтехноекспорт" попередню угоду про постачання дистанційно керованих бойових модулів (ДКБМ) на суму майже $80 млн. 

По материалам: Подробности