«>

Палата представників США проголосувала за виключення з Конгресу республіканця Джорджа Сантоса, повідомляє CNBC.

Причиною для цього стала ціла низка звинувачень у корупції за 23 пунктами, у тому числі фальсифікації даних, розкраданні коштів з карток спонсорів, нецільовому використанні коштів, зібраних на передвиборчу кампанію тощо. За виключення молодого конгресмена проголосували 311 його колег, проти — 114.

Джордж Сантос був обраний до Палати представників восени 2022 року, коли йому було 34 роки. Однак уже в грудні з'явилися перші звинувачення проти нього.

Цьому передувала публікація The New York Times, в якій повідомлялося про фальсифікацію Сантосом фактів своєї біографії під час передвиборчої кампанії. Він зокрема "прикрашав" своє резюме, заявляючи про смерть членів своєї родини під час терактів 11 вересня і власне єврейське українське походження.

Пізніше The Wall Street Journal написала, що Джордж Сантос два роки працював у компанії Harbor City Capital, яка була визнана фінансовою пірамідою і щодо якої подали позов до суду.

Джордж Сантос став шостим членом Палати представників за історію США, виключеним з Конгресу. Востаннє таке було сталося понад 20 років тому, коли з Конгресу вигнали Джеймса Трафіканта, визнаного винним у кількох злочинах, включаючи хабарництво.

По теме:  Коронавирус продолжает "атаковать" Украину: последние данные о зараженных

Після виключення Джорджа Сантоса кількість республіканців у Палаті представників Конгресу США скоротилася до 221 особи. Демократів там зараз 213, і вони вже будуть плани завести на місце, яке звільнилося, когось зі своїх однопартійців.

За законом впродовж десяти днів після виключення члена Палати представників має бути оголошено про проведення спеціальних виборів. Голосування щодо кандидатур має відбутися впродовж 70-80 днів після цього, тобто у лютому.

Конгрес США виключив за корупцію республіканця Джорджа Сантоса

Джордж Сантос

По материалам: Подробности