Німеччина повідомила, що в наступному році вдвічі збільшить військову допомогу Україні.

Йдеться про суму у 8 млрд євро.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на заяву державного міністра у європейських справах Німеччини Анну Люрманн перед засіданням Ради ЄС з закордонних справ.

За її словами, Федеративна Республіка Німеччина вдвічі збільшить військову підтримку України наступного року з 4 мільярдів до 8 мільярдів.

Німецький міністр наголошує, що цей тиждень стане вирішальним тижнем для ЄС та України щодо питання про початок переговорів про вступ.

Люрманн додала, що позиція Німеччини щодо євроінтеграції України чітка, і 26 членів ЄС також зацікавлені в тому, щоб провести дані переговори.

Повідомляється, що ще минулого місяця Німеччина говорила про плани подвоїти військову допомогу Україні у 2024 році до 8 млрд євро.

Нагадаємо, Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін передав нашій країні декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Нагадаємо, Кучма висловився про мирні переговори України і Росії.