«>

Кількість народних депутатів, які бажають достроково скласти свої мандати та залишити Верховну Раду, доволі велика. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає "Інтерфакс-Україна".

Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей… Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради — ред.) і ухвалювати необхідні для держави закони.

Арахамія зазначив, що через нові виклики необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах

Щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати.

За даними на 11 грудня 2023 року, у Верховній Раді нараховується 400 народних депутатів (має бути 450 — ред.).

Народні депутати, серед яких і Арахамія, підготували законопроект №10324 про внесення змін до регламенту Верховної Ради щодо кількісного складу депутатських фракцій (груп), який передбачає скорочення мінімального кількісного складу депутатських груп і фракцій на час дії воєнного стану.

По теме:  Росія намагається завести на Донбас резервні сили - Зеленський (відео)

Законопроект пропонує знизити мінімальну кількість депутатської фракції (групи) під час воєнного стану та впродовж 90 днів після його скасування або призупинення до 14 осіб.

Станом на 11 грудня у Раді фракція "Голос" нараховує 20 депутатів. У депутатських групах "Відновлення України" і "За майбутнє" 16 і 17 членів відповідно.

Нагадаємо, спікер Ради Руслан Стефанчук пояснив, чому не всіх депутатів випускають за кордон.

По материалам: Подробности