Глава Міністерства оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що розвідка отримала важливі дані щодо співпраці Китаю і Росії у війні проти України.

Як виявилось, Китай постачає летальну зброю Росії або може готуватись до її відправки. Деталі розвідданих міністр не став уточнювати.

Водночас він наголосив, що Захід має бути стурбований цим, адже Китай бажає виступати стороною впливу на РФ. Про це пише Полемика з посиланням на Reuters.

«Шаппс сказав на конференції в Лондоні, що американська та британська оборонна розвідка має докази того, що летальна допомога зараз надходить або буде надходити з Китаю в Росію та в Україну», — пише видання.

Міністр оборони також заявив, що ця зброя потім опиняється на полі бою в Україні.

«Я вважаю, що це важлива подія. Ми повинні бути стурбовані цим, тому що на початку цієї війни Китай хотів представити себе як посередник, який впливатиме на президента Росії Володимира Путіна», — висловився Шаппс.

Варто зазначити, що минулого місяця посольство Китаю в США спростувало подібні звинувачення, які звучали раніше. Тоді наголошувалось, що Китай не постачає зброю РФ, адже КНР «не є виробником і не бере участі в українській кризі (ред. – так у Китаї називають війну в Україні)».

По теме:  У Зеленського жорстко відповіли на реакцію ООН щодо підриву Каховської ГЕС

Проте британський міністр стверджує інше.

«Як ми бачили з державного візиту Путіна до Пекіна та 64% зростання торгівлі між Росією та Китаєм з моменту повномасштабного вторгнення… вони прикривають один одного», — заявив британський міністр.

Раніше Полемика писала про те, як загибель Раїсі вплине на політику Ірану і чи можлива зміна у стосунках з РФ.