Американський президент Джо Байден не змінив свою позицію щодо ударів американською зброєю по Москві та Кремлю.

Він заявив, що зброя, яку Сполучені штати постачають Україні, не повинна використовуватися для завдання ударів по Москві або Кремлю після того, як він дав Україні дозвіл використовувати її на території РФ.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на ABC.

Журналіст запитав Байдена, чи Сили оборони України вже застосовували зброю американського виробництва в Росії відтоді, як він дозволив її використання, обмеживши застосування районами поблизу Харківської області. Президент ухилився від відповіді, але чітко дав зрозуміти, що удари по Москві або Кремлю досі під забороною.

«Вони дозволені для використання поблизу кордону, коли вони використовуються по інший бік кордону для атаки конкретних цілей в Україні. Ми не дозволяємо наносити удари на 200 миль (322 км, — ред.) углиб Росії і не дозволяємо наносити удари по Москві, по Кремлю», — висловився президент.

Також Байден прокоментував заяви російського диктатора Володимира Путіна, що постачання зброї для завдання ударів по РФ є «прямою участю у війні».

«Я знаю його понад 40 років. Він турбує мене вже 40 років. Він не порядна людина. Він диктатор, і йому доводиться боротися за те, щоб утримати свою країну і водночас не припинити напад», — так американський президент висловився про Путіна.

По теме:  Конкурентка Трампа на виборах зробила заяву щодо військової допомоги Україні

Він вчергове заявив, що Сполучені штати забороняють удари американською зброєю по Москві і Кремлю, але українці отримали дозвіл на завдання ударів у відповідь прямо через кордон, звідки росіяни обстрілюють міста і запускають ракети для вбивства цивільних.

Раніше Полемика писала про те, чи зустрінеться Зеленський з Байденом напередодні саміту миру і що будуть обговорювати.