Багато хто останнім часом задається питанням, що таке сенсорна кімната.

Сенсорна кімната – це приміщення, яке наповнене різними видами стимуляторами, котрі впливають на органи чуття людини. Ще такі кімнати по народному називають «кімнатами релаксації», однак вони можуть використовуватися не тільки для розслаблення і заспокоєння, але й для стимулювання і тонізації. Весь секрет в поєднанні різних стимулів, до яких відносяться світло, звук, запах, тактильні відчуття. Якісне купити обладнання для сенсорної кімнати можна в factor-r.com.ua і створити свою зону релаксу.

Загалом обладнання для сенсорних кімнат можна розділити на два види — релаксаційні і активаційні. За цими назвами можна теж поділити і самі сенсорні кімнати.

Релаксаційна сенсорна кімната

В більшості випадках така кімната має м’яке покриття, на стіні і підлозі розташовані мати. В них є пуфіки, кріс-качалки, сухий басейн, подушки. В ній переважно є світлові прилада, які створюють розсіяне світло, наприклад зоряне небо чи зоряний дощ, а також руховими конструкціями наприклад сухий дощ чи дзеркальна куля.

По теме:  «Ти не маєш права кайфувати»: Кім зробив гучну заяву про ухилянтів

Активаційна сенсорна кімната

Така кімната покрита сенсорними панелями для ніг і рук, тобто є спеціальні сенсорні тропи для ніг, та інше. В ній знаходяться світлові приладами, що мають світлооптичний ефект і звуковий супровід. Присутня система для звучання музики і звукових ефектів. Можлива присутність масажних м’ячиків і інших подібних речей.

Класифікація стимулів:

  • Світлотерапія і кольоротерапія (Вони впливають на зір).
  • Звукотерапія (Вона впливає на слух).
  • Ароматерапія (Вона впливає на нюх).
  • Тактильні відчуття (Вони впливають на рецептори шкіри).

Висновок

Вивченням сенсорних систем активно займаються останнім часом. Вплив через рецептори на головний мозок вивчає велика кількість вчених зі всього світу. Хоча досліди продовжуються, вже зараз сміло можна говорити, що сенсорна кімната – це унікальний винахід. Цей винахід позитивно впливає на організм людини.