Мобілізація в Україні продовжується.

У її рамках почали по-новому видавати повістки військовозобов’язаним.

Про це повідомляє Полемика із посиланням на ТСН.

В чому полягають зміни

Так, у Запоріжжі вже кілька днів по квартирах житлових будинків ходять представники ТЦК та «Муніципальної варти». Вони поводять перевірку військовозобов’язаних та виписують їм повістки.

Перший заступник міського голови Олександр Власюк розповів, що це вимушений крок, так як війна досі триває і ТЦК зобов’язані вручати оповіщення тим чоловікам, які мають з’явитися в ТЦК та провести звірку своїх даних.

«Йдеться про чоловіків, які протягом дії військового стану за якими-то причинами не з’явилися у ТЦК», — сказав він.

Власюк пояснив, що представники міської ради не вручатимуть повістки. Їхня основна функція це перешкоджати тому, щоб словесні конфлікти перетворювалися на бійки.

«Ми цього і не робимо, не вручаємо повісток. Це — повноваження ТЦК. Наше завдання — охорона громадського порядку. Це не шпигунські ігри, немає мети комусь вибивати двері. У жодному разі. Все це ми довели до відома керівників ОСББ», — резюмував Власюк.

По теме:  Росіяни запустили новий фейк про мобілізованого підлітка-сироту в Україні

Варто зазначити, що самі працівники «Муніципальної варти» не уповноважені видавати повістки, без представників ТЦК. У них є лише право забезпечувати громадський порядок під час роботи Територіальних центрів комплектування та соціальну підтримку оповіщення військовозобов’язаних на території міст.

Мобілізація в Україні

Український уряд має наміри внести зміни до порядку мобілізації в країні, щоб зберегти боєздатність після майже двох років війни з Росією.

Раніше український президент Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, де однією з головних тем обговорень стала мобілізація. Після цього глава держави розповів, що доручив міністру оборони Рустему Умерову та головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному скласти комплексний план щодо мобілізації в Україні.

Нагадаємо, Безугла оголосила «кастинг» на посаду Головкома.