В Україні продовжується мобілізація.

З початку грудня представники ТЦК почали відвідувати спортзали, щоб роздавати повістки. «Щасливчиками» отримати повістку в такий спосіб стали відвідувачі спортклубів у Закарпатті, Дніпрі та інших містах. Тепер практика дісталася і Києва.

Telegram-канал «Труха Київ» опублікував кадри спроби представників військкомату потрапити до київського фітнес-клубу «Sport Life». Про це повідомляє Полемика.

Їм відмовили, але вони оточили чоловіка і, ймовірно, намагалися вручити йому повістку.

«У пацанів буде позапланове кардіо», — іронізують автори каналу.

Варто нагадати, що днями співробітники ТЦК почали перевірку спортивних залів у низці міст на заході України. Повідомляється про рейди в Ужгороді, Мукачевому, Хусті та Львові.
Крім того, 7 грудня військкоми навідались в один зі спортзалів мережі «Режим» у Дніпрі. Вони провели бесіду з відвідувачами та вручили їм повістки. У мережі опублікували відео з місця.

Тим часом у Закарпатському ОТЦК та СП відреагували на громадський резонанс, що був викликаний врученням повісток у спортзалах. Там наголосили, що діють у суворій відповідності до закону.

По теме:  Где в Киеве купить популярную киноа?

«На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникають військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються в відпочинкових комплексах не привілейовані порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які в непростих умовах тримають оборону і б’ють ворога», — зазначили там.

Також прокоментував ситуацію з роздачею повісток у спортзалах майор ЗСУ, заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади та колишній командир полку «Азов» Максим Жорін. У своєму Telegram-каналі підтримав ідею із врученням повісток у спортивних клубах. Він переконаний, що спортзали точно мають людей, яких потребує українська армія.

«Вже й у Києві. Всіляко підтримую такі дії представників ТЦК. Упевнений, що у спортзалах столиці є непогане поповнення для української армії. А якщо ви не хочете потрапити до армії ось таким чином, приходьте самі – до Третої штурмової!» — написав він.

Нагадаємо, Орбан попри вмовляння Макрона не змінив думки щодо вступу України до ЄС.