Бригадний генерал ЗСУ, заступник командувача Сил територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко повідомив, що залишає Сили ТрО з 10 січня.

Причину даного рішення він не озвучив.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на його допис у Facebook.

«Сьогодні, через два роки, коли я залишаю Сили ТрО ЗСУ, хочу сказати лиш одне — я пишаюся, що був долучений до створення окремого роду сил Збройних Сил України, а також вдячний всім людям, з якими я працював заради становлення, зміцнення та розвитку Сил ТрО», — написав він.

Собко зауважив, що на початку повномасштабного російського вторгнення новостворені війська ЗСУ, основу яких складали цивільні, виросли з 10 000 до 100 000 людей.

Серед труднощів та викликів на початку служби в Силах ТрО, які він згадав, були забезпечення підрозділів провізією, одягом, зброєю та боєприпасами, навчання солдатів і підготовка командирів. Він висловив вдячність кожному, хто допомагав у цій нелегкій та важливій справі.

Також він розповів, що на етапі розгортання для багатьох Сили ТрО виглядали недооціненими і непривабливими, проте з часом вони стали предметом гордості.

«Бо вкладаючи зусилля та час, дбаючи про щось, ти будеш це любити. Ти пишатимешся кожним здобутком, кожною перемогою. Ти бачитимеш поступ, і ви зростатимете разом», — написав Собко.

По теме:  Зеленський вперше прокоментував чутки довкола відставки Залужного

Нагадаємо, Іран створив для РФ новий безпілотник для війни проти України.