Країна-агресор під час війни перекинула до Москви та окупованого Криму системи ППО з Далекого Сходу та Північного регіону.

Але попри заяви агресора їх робота не завжди ефективна.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на інтерв’ю представника ГУР Міноборони генерал-майора Вадима Скібіцького для РБК-Україна.

Скібіцький зазначає, що у повідомленнях про нібито збиття майже всіх цілей є елемент російської пропаганди. Він додав, що Росія побудувала посилену ешелоновану систему протиповітряної оборони, особливо це стосується московського напряму та Керченського мосту.

За його словами, агресору вдалось досягнути цього завдяки тому, що зенітно-ракетні та зенітно-артилерійські підрозділи були перекинуті з інших регіонів Росії — з Далекого Сходу, наприклад, з Північного регіону РФ. Іншими словами, дані напрямки фактично оголені у сенсі захисту ППО.

«Наскільки вона ефективна? Це не завжди так, як розповідає агресор. До того ж усе залежить і від того, наскільки ми вдало плануємо проведення наших операцій, в тому числі з застосуванням безпілотних літальних апаратів і інших типів озброєнь. Ми знаємо, наскільки і в яких регіонах відбулося посилення ППО, де розгорнуті нові системи»,- зазначив Скібіцький.

По теме:  «Дискусії вичерпані»: в ОБСЄ висловилися з приводу виключення Росії

Представник ГУР повідомив, що найбільш потужний комплекс, який стоїть на озброєні у російських військових  — це С-400, проте і він не є повністю досконалий. Траплялись випадки, коли комплекс просто переставав працювати.

Скібіцький додав, що розрекламований «Панцир» теж пропускає українські повітряні засоби, які в результаті успішно уражають російські цілі.

Нагадаємо, Сунак заявив про виділення найбільшого з початку війни пакету допомоги Україні.