На Купʼянському напрямку за останні тижні ситуація погіршилась.

Незважаючи на те, що цей напрямок для російський окупантів є важливим, вони все ж зосереджують значну кількість ресурсів на Авдіївці.

Існує думка, що повна окупація міста може стати своєрідним подарунком російському диктатору Володимиру Путіну до виборів. Про це повідомляє Полемика з посиланням на інтерв’ю військового експерта Владислава Селезньова OBOZ.UA.

Розмірковуючи про події на Купʼянському напрямку, Селезньов зосереджує увагу на тому, що відбувається зокрема в районі населеного пункту Синьківка, а точніше в її околицях. Зазначається, що російсько-окупаційні війська поступово просуваються туди вже кілька днів поспіль. Причиною успіху окупаційних військ є не стільки їхня перевага у силі та озброєнні, а, як зазначає Селезньов, скільки результат низки помилок, яких припустилися військові керівники на місцях наших сил, які ведуть там оборонну війну.

«Безперечно, ситуація тривожна. Я сподіваюся, що генерал Сирський зі своїм штабом знайде можливість, щоб як мінімум стабілізувати ситуацію на цьому напрямі», — каже військовий експерт.

Селезньов зауважив, що пересування військ противника в напрямку Куп’янська чітко простежується. Окупанти не полишають надії захопити Харківську область, вийти до річки Оскол і взяти під свій контроль Куп’янський вузол, який водночас є головним залізничним вузлом. Тому у рамках цієї місії противник діє.

По теме:  Це марафон, а не спринт: у Пентагоні зробили прогноз щодо війни в Україні

Водночас, за думкою експерта, головний «подарунок» Путіну полягатиме у взятті під контроль Авдіївки.

«Чи це подарунок Путіну до його переобрання на п’ятий президентський термін? Я б настільки категорично не міркував. Швидше, гадаю, для Путіна готують інший подарунок, а саме повну окупацію Авдіївки. Там ситуація для наших сил та засобів складніша. Ймовірно, саме Авдіївку окупант розглядає як свого роду президентський подарунок Путіну до середини березня», — додав Селезньов.

Нагадаємо, в МЗС Польщі зробили важливе попередження країнам Європи.