В Україні триває тиждень Масниці, який триватиме до 17 березня.

Однією з основних страв цього свята є млинці. На другому місці знаходяться вареники, особливо з сирною начинкою.

Це свято є частиною підготовки до Великого посту, тому цього тижня ще дозволено їсти молочні продукти. До середини 20 століття навіть використовували назву «Сирна неділя» або «Сиропусний тиждень».

Полемика ділиться рецептом смачних вареників з сиром.

Солодкі вареники з сиром

Що знадобиться:

  • вода 1 склянка;
  • яйця 1-2 шт;
  • борошно 1 склянка;
  • дрібка солі;
  • кисломолочний сир 9% 400 г;
  • цукор за смаком.

Спочатку просійте борошно, зробіть гірку, а далі зробіть поглиблення посередині і акуратно вбийте туди яйце, і посоліть за смаком. Далі розмішайте, поступово додаючи воду або молоко. Якщо це необхідно, додавайте борошно і вимішуйте, поки не вийде однорідне і пружне тісто.

Щоб начинка вийшла більш соковитою, до сиру додайте яйце і цукор і родзинки за смаком, а далі ретельно розітріть до однорідності. Підготовлену начинку акуратно заверніть в тісто і відваріть у підсоленій воді. Вареники з сиром рекомендується подавати до столу з вершковим маслом і сметаною.

По теме:  Вивчаємо англійську онлайн

Солоні вареники з сиром

Альтернативою солодким сирним вареникам можуть стати вареники з сиром солоні. Їх смак можна додатково підсилити спеціями і зеленню. Тісто для цієї страви готується аналогічно попередньому рецепту, а ось з начинкою все інакше. Замість цукру і родзинок до сиру додайте достатню кількість солі, а також порізану зелень (зелену цибулю, кріп, петрушку) і спеції за смаком. А далі сформуйте вареники, відваріть і насолоджуйтесь стравою.

Нагадаємо, Клопотенко поділився рецептом ніжного карпатського баноша зі сметаною.