Створення зеленого куточка в будинку – це не лише затишок і краса, а й користь для здоров'я.

Кімнатні рослини очищають повітря, дарують відчуття умиротворення та прикрашають інтер’єр. Але для людей, що мають схильність до алергії, вибір рослин може стати справжнім випробуванням. На превеликий жаль, деякі рослини можуть викликати неприємні симптоми, такі як чхання, нежить, свербіж і навіть задишку. Втім, не варто зневірятися! Існує багато чудових кімнатних рослин, які не тільки зможуть прикрасити ваш будинок, але й будуть безпечні для людей з алергією. Про це розповідає Полемика з посиланням на Стіна.

Фікус

Фікуси – одні з найпопулярніших кімнатних рослин. Вони красиві та невибагливі у догляді. Відмінно очищають повітря, поглинаючи з нього шкідливі речовини, такі як формальдегід та бензол. Зазвичай не викликають алергічних реакцій.

Пальма-гілка

Окрім затишку у будинку ця рослина ще й принесе користь вашому здоров’ю. Вона нейтралізовує пил і здатна поглинати з повітря алергени та інші шкідливі частки. Крім того, пальма-гілка освіжає повітря та створює відчуття вологості.

Фото: Флора Лайф

Сукуленти

Ці мініатюрні пустельні рослини – справжній тренд останніх років. Вони дуже невибагливі у догляді. Існує багато видів сукулентів з різними формами, квітами та текстурами. Сукуленти, такі як алое віра та ехеверія, в основному не виробляють багато пилку відтак можуть бути безпечними для алергіків.

По теме:  Как найти модель холодильника бренда Samsung, соответствующую вашим ожиданиям?
Фото: ukr.media

Орхідеї

Ці вишукані квіти – символ краси та витонченості і мають низький рівень пилку. Вони не виробляють сильних запахів, які можуть спричинити алергічні реакції. Вибагливі у догляді, але їхня краса того варта.

Фото: zahid.net

Бамбук

Бамбукові рослини, такі як драцена або сансевієрія, не викликають алергічних реакцій. За ними не важко доглядати та вони можуть витримати навіть найсуворіші умови. Бамбук також має заспокійливий ефект і створює в будинку атмосферу гармонії.

Фото: Флора лайф

Потос

Рослина не тільки красива, але й корисна для здоров’я. Вона очищає повітря та здатна поглинати з нього шкідливі речовини, такі як формальдегід та бензол. Патос має низький рівень пилку, тому це робить його ідеальним вибором для людей, схильних до алергії.

Фото: УНІАН

Варто пам’ятати:

  • Реакція людини на рослини річ індивідуальна.
  • Перш ніж завести рослину, варто провести тест. Поставте рослину у кімнаті, в якій ви найменше проводите часу. Спостерігайте за своєю реакцією на нього протягом кількох днів. Якщо алергічні симптоми відсутні, можна сміливо переносити рослину до іншого місця.
  • Регулярний догляд та чищення листя також можуть допомогти знизити можливі алергени у домашньому інтер’єрі. Протирайте листя вологою ганчіркою раз на тиждень. Це допоможе видалити пил та алергени.
  • Створіть свій зелений куточок, не боячись алергії! Вибирайте рослини із списку вище, і ваш будинок наповниться свіжістю та красою без шкоди здоров’ю.
По теме:  ДСП - все гениальное просто

Раніше Полемика писала про те, як самостійно створити дизайн кімнати.