Чай - це улюблений багатьма напій, який може збадьорити або заспокоїти людини.

Однак, смак напою іноді не розкривається через помилки під час й приготування.

Полемика з посиланням на Huffpost та Telegram-канал експертки з харчування Наталії Мазурик розповідає, як правильно заварити чай, щоб повністю розкрити його смак.

Як правильно заварити чай

Правильне заварювання чаю починається із заварника.

За словами чайного експерта Оскара Вуллі, часто люди допускаються декількох помилок під час заварювання чаю.

Найпоширеніша помилка – короткий час заварювання. Люди чекають близько 15 секунд, а потім додають цукор.

Експерти зазначають, що ідеальний час заварювання — 3-5 хвилин. Заварювання менш ніж хвилину не дає розкрити глибини смаку листкового чаю.

Водночас, чаю в пакетиках для ідеального заварювання потрібно 30 секунд. Це зручно, коли у вас обмаль часу, але глибини напою ви не зможете відчути, як після листового чаю.

Як пояснив експерт, чашка чаю на 99% складається з води, тому це, безумовно, важливий фактор. Вода має бути свіжою і щойно кип’яченою. Якщо ви повторно кип’ятите воду, то ви зменшуєте кількість кисню та мінералів, тобто не отримуєте найкращої хімічної реакції під час настоювання. До того ж так не активуються ферменти, які відповідають за розкриття смаку чаю.

По теме:  «Лікарі від Бога»: в СБУ вперше розповіли про медиків-спецпризначенців

«Перед заварюванням відфільтруйте воду. В ідеалі — за допомогою вугільного фільтра, використовуйте щойно набрану та щойно закип’ячену воду», — радить Вуллі.

Як вибрати якісний та смачний чай

Експерт з харчування Наталя Мазурик поділилась своїми порадами, які допоможуть обрати хороший і смачний  чай.

  • Надавайте перевагу листовому чаю. При виборі звертайте увагу, щоб усі листочки були однакового розміру та правильної форми, а в пакеті не було корінчиків.
  • Якщо ви купуєте ваговий чай, спробуйте розгорнути один листочок. Не купуйте той чай, який одразу кришиться в  руці. Це означає, що його сушили повторно або пересушили.
  • Чай не повинен містити добавки та ароматизатори. Залийте чай холодною водою, якщо вона зафарбувалася одразу — у продукті надто багато барвників.
  • Якщо під час заварювання ви помітили сміття та корінчики, які піднімаються на поверхню води, то це неякісний чай.
  • Наявність плівочки не завжди свідчить про те , що перед вами дійсно якісний і хороший продукт.
  • Зелений чай дає гірчинку, якщо він неякісний. Також його потрібно приготувати при правильній температурі води — 85 градусів.
По теме:  Самые популярные на рынке недвижимости – однокомнатные квартиры

Раніше Полемика писала про те, як приготувати ароматні пухкі пончики на сметані.