Необхідно щодня мити бороду та обличчя засобами, які відповідають типу вашої шкіри.

Після вмивання рекомендується ретельно зволожувати шкіру обличчя та бороду засобом із SPF або без нього залежно від довжини волосся у бороді. І нарешті можна розпочинати стилізувати бороду на ваш смак.

Як правильно доглядати за бородою, розповідає Полемика з посиланням на 24 канал.

Захист від ультрафіолетових променів, збереження тепла в холодну погоду і впевненість у собі – це лише невеликий список переваг бороди. Проте неважливо, чи довга вона, чи коротка, рідка чи густа, – бороди всіх форм і розмірів вимагають певного догляду.

Якщо ви хочете, щоб ваша борода мала здоровий вигляд, вам слід подбати в першу чергу про шкіру під нею. Правильний догляд допоможе запобігти прищам, лупі, свербінню та іншим проблемам, які можуть виникнути в процесі росту волосся на обличчі.

Етап 1. Очищення

Мийте обличчя і бороду кожен день. За допомогою цієї простої дії ви змиєте забруднення, шкірне сало, бактерії та клітини шкіри, що відмерли. В іншому випадку вони можуть закоркувати пори чи навіть викликати подразнення шкіри.

По теме:  Сталь для деталей, работающих на максимуме возможностей

Не використовуйте мило чи звичайний шампунь для миття бороди, адже вони можуть призвести до подразнення шкіри. Оберіть засіб для чищення врахувавши тип вашої шкіри.

Етап 2. Зволоження

Цей крок не рекомендується пропускати, навіть якщо ваша шкіра жирна або схильна до акне шкіра, – їй також потрібне зволоження.

Якщо у вас періодично вростає волосся на обличчі, 1-2 рази на тиждень перед нанесенням зволожувального засобу скористайтесь ніжним скрабом, що має відлущуючу дію.

Поки ви перебуваєте на стадії щетини, зволоження шкіри під нею повинне обов’язково поєднуватися із захистом від сонця. Варто використовувати зволожувальний засіб із SPF не нижче 30, який підходить вашому типу шкіри. Коли борода повністю покриє шкіру, сміливо переходьте на засоби для зволоження без SPF.

Етап 3. Стайлінг

Для запобіганню подразнення шкіри, перед стрижкою бороди нанесіть олію для гоління, крем або гель і підстрижіть її електробритвою. Якщо у вас довге волосся на обличчі, його можна підстригти ножицями.

Якщо для формування форми бороди потрібно голити шию або інші області обличчя, ось декілька рекомендацій, які допоможуть вам зробити це без шкоди для шкіри:

  • змінюйте лезо через кожні 5-7 використань;
  • голіться в кінці приймання душа або відразу після виходу з нього;
  • голіться у напрямку росту волосся, а не проти;
  • промивайте бритву після кожного руху;
  • тримайте бритву в чистому та сухому місці;
  • наносьте зволожувальний крем, кондиціонер або олію для бороди відразу після гоління.
По теме:  Как быстро изнашивается резина на грузовых автомобилях

Нарешті, остання порада для володаря бороди: менше торкайтесь та гладьте її. Під час торкання до бороди, мікроби та забруднення з рук потрапляють на обличчя. Це загрожує проблемами зі шкірою під бородою.

Раніше Полемика писала про те, як часто потрібно мити волосся, щоб не нашкодити йому.