Однак, може трапитись і таке, що вона вийде не такою смачною, як очікується.
Полемика з посиланням на ProstoWay ділиться тонкощами і секретами приготування ідеальної смаженої картоплі і розповідає, яких помилок потрібно уникати, щоб картопля не розвалилася.
Неправильна обробка картоплі
Найперше, що може зіспсувати страву – це неправильна оброка картоплі. Не смажте картоплю відразу, які тільки почистили. Спочатку вимочіть її 20 хвилин в воді, після чого ретельно просушіть серветками. Тільки потім можна відправляти смажитися.
Запам’ятайте, картопля має бути сухою, так як при контакті з вологою на картоплі розпечена олія може розбризкуватись.
Неправильна температура та олія
Картоплю варто викладати на попередньо розігріту сковорідку. Також не потрібно економити на олії: без неї картопля вийде не такою смачною і добре не просмажиться.
Водоночас олії не має бути забагато, так як це зробить картоплю жирною та несмачною.
Неправильне соління та додавання спецій
У питанні додавання солі господині розділились на два табори: одні вважають, що це потрібно робити напочатку смаження, інші, що солити потрібно під час подачі.
Однак, раннє введення собі у страву призведе до того, що картопля буде ламною і втратить форму. Рекомендуєтся солити наприкінці готування і тоді ж додавати спеції: так страва збереже свій смак та аромат.
Раніше Полемика писала про те, чому потрібно мити полуницю і як правильно це зробити.