Кабачкові вафлі з сиром — це не просто страва, а справжня чарівна паличка для тих, хто шукає швидку, смачну та корисну альтернативу традиційним сніданкам, обідам або вечерям.

Ніжна текстура, приємний аромат та різноманіття начинок роблять цю страву ідеальною для всієї родини. Також, пропонуємо рецепт вафель з полуницею.

Полемика ділиться приготуванням кабачкових вафель з сиром, які зачарують вас своєю простотою та чудовим смаком.

Інгредієнти

Для приготування кабачкових вафель з сиром вам знадобляться:

  • молоді кабачки – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно – 50 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 1/4 ч. л.;
  • зелена цибуля або кріп (за бажанням).

Спосіб приготування

Підготовка:

  • Кабачки помити, натерти на крупній терці.
  • Сир натерти на дрібній терці.
  • Вершкове масло розтопити.
  • Зелену цибулю або кріп дрібно нарізати (за бажанням).

Готуємо суміш:

  • У мисці з’єднати тертий кабачок, яйця, розтоплене вершкове масло, борошно, розпушувач, сіль та перець.
  • Ретельно перемішати до однорідної маси.
  • Додати тертий сир та подрібнену зелень (за бажанням).
  • Перемішати.

Смажимо вафлі:

  • Розігріти вафельницю.
  • Змастити її олією.
  • Викласти 2-3 столові ложки тіста на кожну вафельницю.
  • Випікати вафлі протягом 3-5 хвилин до золотистого кольору.
  • Готові вафлі викласти на тарілку.
По теме:  Ідеальний білковий сніданок для тих, хто хоче схуднути: рецепт дієтолога

Подаємо до столу:

Подавати гарячі кабачкові вафлі можна з сиром і сметаною, йогуртом, кетчупом або майонезом.

Раніше Полемика писала про те, як правильно смажити картоплю, щоб вона не розвалювалась.