Досвідчені господині не лише підживлюють черешню та вишню під час цвітіння, щоб отримати щедрий урожай ягід, а й, зібравши його, не викидають кісточки.

А все тому, що вони знають, що з них можна виготувати подушку, яку використовують, якщо людина відчуває біль у спині, шиї та попереку. Полемика з посиланням на сайт «Сім’я і дім» розповідає, як це зробити.

Як зробити масажну подушку з вишневих кісточок

Після того, як ви вдосталь наїлись вишень або черешень, не викидайте кісточки. Для початку замочіть їх у воді.

Далі кісточки потрібно добре вимити, щоб позбутися налиплих залишків м’якоті. Для цього набирайте жменю кісточок, перетираючи їх разом з сіллю або содою. Очищені кісточки варто виполоскати та висушити на сонці протягом двох-трьох днів.

Для подушки з кісточок радять використовувати наволочку із лляної тканини. Така тканина має суттєві переваги, адже вона швидко висихає, дуже міцна, добре пропускає тепло і холод та не викликає алергію. Подушку потрібно зшити з трьох боків, проклавши подвійну строчку. Кісточки варто насипати у такій кількості, щоб вони легко пересипалися в подушці, щоб подушка могда адаптуватися під будь-який об’єм і форму тіла. Незшитий бік двічі підверніть та прошийте подвійною строчкою.

По теме:  Цепь для детского квадроцикла: как подтягивать и регулировать

Як використовувати подушку

Подушка із вишневих кісточок:

  • допомагає покращити самопочуття;
  • тонізує та знеболює;
  • допомагає зняти сонливість;
  • здатна зменшити головний або гострий біль при ударах, зняти набряки;
  • розслабляє м’язи;
  • допомагає при болях у животі.
  • зігріває ноги.

Щоб використовувати її теплою, потрібно розігріти її в духовці протягом 15 хв при температурі не більше 150 градусів. Для цього її необхідно загорнути у фольгу, щоб захистити тканину.

Для холодних компресів подушку кладуть в пакет, потім в морозилку на 30–60 хв.

Раніше Полемика писала про те, як приготувати кабачкові вафлі з сиром.