В сучасному світі важко уявити дім, в якому не було б правльної машини.

Вона є невідмінним помічником у побуті. Втім, є речі, які краще не прати у ній.

Про це пише Полемика з посиланням на Газета.ua.

Об’ємні постільні речі

Не кладіть у пральну машинуоб’ємні речі з натуральними наповнювачами, такі як подушки і ковдри. Пух, вовна та перо можуть звалюватися, а вата — збитися в грудки. Ба більше, через воду речі набирають вагу, і машинка не справляється з віджимом, що призводить до розбовтування барабана та поломки техніки.

Шовкові та делікатні тканини

Шовкові вироби та інші делікатні тканини можна пошкодити в результаті механічного впливу пральної машини. Інтенсивне прання може спричинити втрату форми, розтягнення або навіть розрив таких матеріалів.

Такі речі краще прати вручну або здавати у хімчистку.

Речі зі стразами та паєтками

Машинне прання одягу зі стразами, паєтками та металевими кнопками може призвести до відклеювання дрібних деталей. А прикраси, що відірвалися, можуть пошкодити пральну машину: подряпати барабан, засмітити злив і порвати манжету.

Речі жорсткої форми

Пальта та піджаки з натуральної вовни та кашеміру потрібно здавати у хімчистку, щоб уникнути деформації і не перетворити одяг на ганчірку.

По теме:  Як почистити шторки для душу, не знімаючи її: дієві поради

Шкіряний та хутряний одяг

Шкіряний, замшевий і хутряний одяг теж потрібно везти у хімчистку. Сучасну екошкіру все ж можна прати в машинці, але лише на делікатному режимі без віджиму.

Раніше Полемика писала про те, як почистити шторки для душу, не знімаючи її.