Таким рецептом у своєму блозі поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко, передаває Полемика.
Запечене сало, на його думку, здатне здивувати новими смаками, які зовсім не притаманні свіжому продукту. Саме тому його варто спробувати. А щоб продукт вразив своїм неймовірним ароматом, спробуйте додати до нього один інгредієнт, яким можна придбати в аптеці. Йдеться про запашну польову ромашку.
Її можна придбати в багатьох аптеках. Якщо вирішили запікати сало, то це краще робити на відкритому вогні або в духовці, обов’язково використовуючи фольгу.
- Читайте також: Як правильно готувати млинці
Для цього рецепту підійде як чисте сало, так і підчеревина, тобто сало, яке має прошарки м’яса. Пам’ятайте, що ромашка може додати страві непотрібної гіркоти, тому додайте небагато цього компонента. За словами кулінара, для сала у якості приправ підійдуть пластівці перцю чилі та чорний перець.
Щодо рецепту, то на 500 г сала беріть не більше 1 ст. л. висушеної ромашки. Не забуваємо про сіль. Її має бути достатньо, щоб натерти нею підготовлений шматок.
Запікаючи сало в духовці, попередньо розігрійте її до 180 градусів. Запікати 500 г сала потрібно 35-40 хвилин. Якщо духовка має режим конвекції – увімкніть її.
Страва подається охолодженною, попередньо нарізаною тонкими шматочками. Вона чудово підходить як перекус, її зручно брати з собою.
Раніше Полемика писала про те, як приготувати смачну баклажанну ікру на зиму.