Запечене сало
Спробуйте приготувати запечене сало в духовці з додаванням одного неочікуваного інгредієнту з домашньої аптечки.

Таким рецептом у своєму блозі поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко, передаває Полемика.

Запечене сало, на його думку, здатне здивувати новими смаками, які зовсім не притаманні свіжому продукту. Саме тому його варто спробувати. А щоб продукт вразив своїм неймовірним ароматом, спробуйте додати до нього один інгредієнт, яким можна придбати в аптеці. Йдеться про запашну польову ромашку.

Її можна придбати в багатьох аптеках. Якщо вирішили запікати сало, то це краще робити на відкритому вогні або в духовці, обов’язково використовуючи фольгу.

Для цього рецепту підійде як чисте сало, так і підчеревина, тобто сало, яке має прошарки м’яса. Пам’ятайте, що ромашка може додати страві непотрібної гіркоти, тому додайте небагато цього компонента. За словами кулінара, для сала у якості приправ підійдуть пластівці перцю чилі та чорний перець.

Щодо рецепту, то на 500 г сала беріть не більше 1 ст. л. висушеної ромашки. Не забуваємо про сіль. Її має бути достатньо, щоб натерти нею підготовлений шматок.

По теме:  Ідеальний білковий сніданок для тих, хто хоче схуднути: рецепт дієтолога

Запікаючи сало в духовці, попередньо розігрійте її до 180 градусів. Запікати 500 г сала потрібно 35-40 хвилин. Якщо духовка має режим конвекції – увімкніть її.

Страва подається охолодженною, попередньо нарізаною тонкими шматочками. Вона чудово підходить як перекус, її зручно брати з собою.

Раніше Полемика писала про те, як приготувати смачну баклажанну ікру на зиму.