Однак філіппінці довели, рецепт приготування цього соусу не обмежується лише томатами.
Банановий кетчуп почали виготовляти під час Другої світової війни, коли вантажні перевезення були призупинені, і помідори перестали надходити на Філіппінські острови. Саме в цей період технолог харчової промисловості Марія Ю. Оросе внесла пропозицію щодо заміни помідор бананами в соусі. В 1942 році стартувало виробництво цього фруктового кетчупу, який швидко завоював популярність.
На перший погляд, цей рецепт можна здатися дивним та не вартим уваги, однак такий варіант кетчупу виходить надзвичайно смачним і ароматним, який варто спробувати. Рецептом ділиться Полемика з посиланням на портал «Kamis».
Інгредієнти
Для приготування соусу, вам знадобиться:
- стиглі банани — 4 шт. (виходить 2 склянки пюре);
- олія — 2 ст. л.;
- сіль — 2 ч. л.;
- цибуля — 1 шт.;
- вода — 0,5 склянки;
- часник сушений — 2 ч. л.;
- чилі гострий — 1 ч. л.;
- куркума — 3/4 ч.л.;
- чорний перець мелений — 1/4 ч.л.;
- білий оцет — 3/4 скл.;
- цукор — 6 ст. л..
- Читайте також: Як приготувати смачну баклажанну ікру на зиму
Спосіб приготування
Олію розігріти у каструлі на середньому вогні.
Цибулю порізати кубиками, викласти у каструлю, готувати до готовності близько 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати.
Додаємо часник, чилі, куркуму та чорний мелений перець та готуємо до появи аромату.
Очищені банани додаємо до цибулі.
Додаємо цукор, сіль та оцет, і доводимо суміш на кипіння на середньому вогні.
Далі вогонь зменшуємо до мінімального, накриваємо кришкою та варимо протягом 15 хвилин періодично помішуючи.
Зняти кетчуп з вогню та залишити охолоджуватися протягом 10 хвилин.
Обережно переміщаємо суміш в блендер та перебиваємо до однорідності. Для отримання необхідної консистенції можна додати гарячу воду.
Раніше Полемика писала про те, як смачно запекти сало у духовці.