Банановий кетчуп
Слово «кетчуп», як правило, викликає асоціації з популярним томатним соусом, який господині заготовляють на зиму із помідорів.

Однак філіппінці довели, рецепт приготування цього соусу не обмежується лише томатами.

Банановий кетчуп почали виготовляти під час Другої світової війни, коли вантажні перевезення були призупинені, і помідори перестали надходити на Філіппінські острови. Саме в цей період технолог харчової промисловості Марія Ю. Оросе внесла пропозицію щодо заміни помідор бананами в соусі. В 1942 році стартувало виробництво цього фруктового кетчупу, який швидко завоював популярність.

На перший погляд, цей рецепт можна здатися дивним та не вартим уваги, однак такий варіант кетчупу виходить надзвичайно смачним і ароматним, який варто спробувати. Рецептом ділиться Полемика з посиланням на портал «Kamis».

Інгредієнти

Для приготування соусу, вам знадобиться:

  • стиглі банани — 4 шт. (виходить 2 склянки пюре);
  • олія — 2 ст. л.;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • вода — 0,5 склянки;
  • часник сушений — 2 ч. л.;
  • чилі гострий — 1 ч. л.;
  • куркума — 3/4 ч.л.;
  • чорний перець мелений — 1/4 ч.л.;
  • білий оцет — 3/4 скл.;
  • цукор — 6 ст. л..
По теме:  Полный гид по заказу оригинальной одежды Massimo Dutti из Испании

Спосіб приготування

Олію розігріти у каструлі на середньому вогні.

Цибулю порізати кубиками, викласти у каструлю, готувати до готовності близько 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати.

Додаємо часник, чилі, куркуму та чорний мелений перець та готуємо до появи аромату.

Очищені банани додаємо до цибулі.

Додаємо цукор, сіль та оцет, і доводимо суміш на кипіння на середньому вогні.

Далі вогонь зменшуємо до мінімального, накриваємо кришкою та варимо протягом 15 хвилин періодично помішуючи.

Зняти кетчуп з вогню та залишити охолоджуватися протягом 10 хвилин.

Обережно переміщаємо суміш в блендер та перебиваємо до однорідності. Для отримання необхідної консистенції можна додати гарячу воду.

Раніше Полемика писала про те, як смачно запекти сало у духовці.