Більшість власників кішок, дотримуючись порад ветеринарів, купують для своїх улюбленців якісний сухий корм.

Чому котиків варто давати саме його і в чому полягають переваги такого харчування?

Три причини купувати для домашнього улуюбленця сухий корм

Перше, що привертає увагу відповідальних котовласників — це збалансована формула. Якщо на кормі є вказівка, що він повнораціонний або призначений для щоденного вживання, значить, він вже містить всі необхідні коту нутрієнти в оптимальній пропорції. Тобно сухий корм для котів — це саме те, що забезпечить улюбленцю здоров’я і бадьорість.

Друга — доступність і легкість в приготуванні. Будь-яка людина, у якої є домашня тварита, знає, що її іноді просто нічим годувати. При цьому кішки не здатні самостійно вирішити проблему харчування і змушені бути заручниками людській ліні. Запаси сухого корму знімають цю проблему раз і назавжди.

Третє — сухий корм не псується. Досить насипати в миску гірку «сухариків» — і можна спокійно вирушати у своїх справах хоч до наступного дня, у кішки буде запас провізії.

По теме:  Для чего необходим гигрометр?

Сухий корм — це найкраще рішення для тваринного

За яких ще міркувань власники котів віддають перевагу саме такому раціону? На це питання можна дати відразу кілька відповідей:

  • Відносно невисока вартість — так, власникам домашніх тварин ціна на якісні сухі корми може здатися високою, але в перерахунку вони завжди обходяться дешевше.
  • Кішки з задоволенням поїдають корми, і це не дивно. Навіть для самого примхливого вихованця можна підібрати той варіант, який припаде йому до смаку. Виробники використовують концентровані соуси, наприклад, з курячої печінки, ароматні жири, які цілком собі натуральні і безпечні для тварини.

На що орієнтуватися при виборі корму

При виборі раціону для кішки слід орієнтуватися на склад, за яким стане ясно, чи шкідливо годувати кішку сухим кормом даної марки. Найбільш якісними є корма, виготовлені з м’яса тварин і океанічної риби. У них знаходяться всі необхідні поживні речовини і не містяться шкідливих компонентів.

При цьому дуже важливо стежити за тим, щоб у домашнього улюбленця не виникла алергічна реакція на якийсь з компонентів корму. Проблема в тому, що неможливо встановити, на який саме, тоді доводиться довго перебирати корми різних торгових марок. Але такі ситуації виникають досить рідко і точно не з сухими кормами від відомих марок, де строго стежать за складом.