Для багатьох ранок починається з чашки кави або чаю. Про це пише Полемика.
Часто для їхнього приготування використовується вода, що залишилася в чайнику з вечора. Але наскільки безпечно кип’ятити воду повторно?
Під час першого нагрівання частина розчиненого у воді кисню випаровується, але під час повторного кип’ятіння цей показник істотно не змінюється. Крім того, багаторазове нагрівання може незначно підвищити концентрацію солей і мінералів, таких як кальцій і магній.
Однак варто враховувати, що значна зміна складу води відбувається тільки в разі багаторазового кип’ятіння великого об’єму рідини. Якщо ви двічі закип’ятили воду для приготування напою, це не становить загрози для здоров’я.
Наукові дослідження підтверджують безпеку такої практики. Згідно з даними експертів, навіть після кількох циклів кип’ятіння рівень мінералів у воді залишається в межах допустимих норм і не становить небезпеки для людини.
Також раніше повідомлялося про те, які напої допомагають метаболізму: правда та міфи про природні стимлятори.