Актор Іван Бліндар, який зіграв головну роль у фільмі «Я, Побєда і Берлін», розповів, чи готовий він до того, що може опинитися у ЗСУ.

Артист зазначив, що вже отримує необхідні знання, а також закриває збори на потреби військових.

Про це пише Полемика з посиланням на інтерв’ю Івана Бліндара РБК-Україна.

Допомога на початку війни

За словами актора, з початком повномасштабної війни театр, в якому грав Бліндар, переробили на великий волонтерський штаби, в якому розміщували переселенців і надавали їм допомогу.

«Коли тільки почалась повномасштабна, було дуже активно в нас. Ми зробили величезний штаб, наш театр повністю переробили під великий волонтерський штаб по всіх напрямках, приймали переселенців, шукали їм житло, селили безпосередньо в театрі, потім надавали психологічну допомогу», — розповів Бліндар.

Згодом в цьому штабі, як розповідає актор, з’явилося кафе, в якому годували людей і надавали гуманітарну допомогу. Артист розповів, що він особисто займався більше постачанням амуніції і транспорту для військових.

Після того, як умови трошки полегшилися, актор повернувся до виступів у театрі, але свою волонтерську діяльність не закинув. Нині у Бліндара трошки «звузились напрямки», за якими він організовує допомогу.

По теме:  Найдена затерянная столица королевства майя

«Зараз займаюся суто прямими запитами. Наприклад, знаю добре людину, треба тачку купити, роблю клич, збираю гроші, знаходимо тачку, оформлюємо її й передаємо», — поділився він.

Чи готовий актор відправитись на передову

Бліндар розповів, що планує навчитися керувати дронами. До того ж він пройшов курс з тактичної медицини та вже зможе накласти турнікет.

«Хлопці скинули мені навчальний курс з дронів, однокласник передав пульт, я вже буду собі вчитись потрошку. Ліпше знати й не використати, ніж не знати й обіср*тись. Ще FPV хочу опанувати. У майбутньому я б хотів освоїти великі крила», — сказав артист.

Актор наголошує, що в сучасних реаліях кожному потрібно бути готовим до того, щоб піти на фронт, і вижити там.

«У разі чого треба бути всім готовими… Зараз, на жаль, такий час, що кожен з нас повинен це вміти, бо ти ніколи не знаєш, що буде. Відірве тобі руку й що робити? Вмирати? Ні, треба себе рятувати», — додав він.

По теме:  Официально: у Зеленского подтвердился COVID-19

Раніше Полемика писала про те, як Голлівуд відреагував на виступ Чернова, який отримав «Оскар» за фільм «20 днів у Маріуполі».