Російські війська вночі 4 травня запустили «шахеди» по Дніпропетровській та Харківській областях.

Повідомляється про пошкодження будинків, учбових закладів та об’єкту критичної інфраструктури. Також внаслідок атаки є постраждалі.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на дописи голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, мера Харкова Ігоря Терехова та очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова в Telegram.

Обстріл Дніпропетровщини

За словами очільника Дніпропетровської ОВА, над областю, а сааме в Павлоградському районі, сили ППО збили 5 ворожих дронів.

Внаслідок атаки росіян пошкоджено три приватних будинки та об’єкт інфраструктури, там спалахнула пожежа.

Серед постраждалих чоловік та жінка.  

Також окупанти завдали удару по Нікопольській громаді, де влучили по об’єкту критичної інфраструктури та пошкодили лінію електропередач. На щастя, обійшлось без постраждалих.

«Пошкоджено ліцей, комунальне підприємство, житлові будинки, багатоповерхівки, відділення банку, лінія електропередач. Є влучення в об’єкти критичної інфраструктури», — повідомив Лукашук.

Вранці російські війська атакували Мирівську громаду, де пошкодили агроферму.

Обстріл Харківщини

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив про два прильоти ворожих дронів-камікадзе по цивільній інфраструктурі міста. Там спалахнула масштабна пожежа. Повідомляється про чотирьох поранених.

По теме:  Окупанти знову замінували Запорізьку АЕС: що говорять в МАГАТЕ

За словами мера, прильоти по цивільній інфраструктурі зафіксовані в Основʼянському районі Харкова. На місці одного із влучань спалахнула масштабна пожежа.

Станом на 01:58 відомо про трьох постраждалих, серед яких дитина.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов уточнив, що поранення отримали 13-річна дитина та жінка. Ще у однієї жінки гостра реакція на стрес. Медики надають всю необхідну допомогу.

Також, за даними Синєгубова, у результаті падіння уламків збитих «Шахедів» є загоряння цивільної двоповерхової офісної будівлі в Основʼянському районі. Рятувальники ліквідовують загоряння цивільної інфраструктури та дерев ще за двома адресами.

Пізініше Синєгубов повідомив про те, що кількість постраждалих зросла до чотирьох. Ще одне звернення надійшло від 52-річної жінки.

Раніше Полемика писала про те, що Росія обстріляла Одесу ракетою з касетним боєзарядом.