Російські окупанти у ніч проти 21 травня вкотре атакували Україні дронами-камікадзе, які вони запускали з трьох напрямків.

На цей раз йдеться про ворожих БПЛА. Майже усі ворожі цілі були збиті силами і засобами ППО ЗСУ.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенанта Миколи Олещука в Telegram.

Уночі 21 травня 2024 року росіяни застосували 29 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» для атаки українських міст. Безпілотники були запущені із трьох напрямків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ — РФ, мис Чауда – Крим.

Як відбивали атаку

Командувач ПС повідомив, що бойова робота із відбиття нічного повітряного нападу велася на території 7 областей, для цього були задіяні:

  • мобільні вогневі групи Сил оборони України,
  • зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ,
  • винищувальна авіація,
  • підрозділи радіоелектронної боротьби.

В результаті українським захисникам вдалось знищити 28 «Шахедів» у Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Харківській, Черкаській, Херсонській та Кіровоградській областях.

Які міста потрапили під атаку

Близько другої ночі пролунали вибухи у Харкові, по якому російські війська запустили «Шахеди», внаслідок обстрілу спалахнули пожежі внаслідок обстрілу. Крім того, в Одесі також було чути вибух – це місто теж стало ціллю для ударних безпілотників.

По теме:  Путин: Мы восстановим отношения с Украиной

Пізніше у мерії та в ОВА розповіли, що в Харкові постраждали чотири особи, яким вже надали медичну допомогу. За повідомленнями чиновників, ворожий дрон влучив по одному з улюблених місць відпочинку в місті.

Вже близько сьомої ранку окупанти також вдарили ракетами по Харкову — у місті пролунав вибух. Через ворожий обстріл постраждала одна людина. В ОВА зазначити, що росіяни били по транспортній інфраструктурі.

Раніше Полемика писала про те, нещодавно українські дрони атакували нафтооб’єкти в Краснодарському краї РФ.