Допомагаючи українцям в боротьбі проти російських окупантів, на фронті загинув відомий волонтер і бойовий медик з Великої Британії Пітер Фуше.

Полемика розповідає, що відомо про життя британського добровольця і чим він займався в Україні.

Повідомлення про смерть парамедика зʼявилось на Facebook-сторінці благодійного фонду Project Konstantin, співзасновником якого став Фуше.

«На щиті: Пітер «Hasta La Vista» Фуше. З важким серцем повідомляємо про смерть Піта, нашого дорогого директора й засновника», — йдеться в дописі.

Зазначається, що британець врятував понад 200 поранених українських бійців, займався евакуацією мирних жителів із найнебезпечніших прифронтових міст і містечок, а також привозив гуманітарну допомогу людям у цих населених пунктах.

«Спочивай з миром, Пітере. Ми знаємо, що наш Небесний Батько прийняв тебе у Своєї обійми. Твій героїзм і внесок ніколи не будуть забуті. І ми зробимо все, щоб це було не дарма», — підсумували його колеги.

Що відомо про Пітера Фуше

Чоловік жив у Лондоні, де працював поліцейським і теслярем.

У березні 2022 року британець приїхав в Україну, щоб долучитися до боротьби проти російських загарбників.

Спершу Фуше був волонтером, допомагав створювати польовий шпиталь у Броварах під Києвом.

По теме:  Нефьодов: Если на таможне вымогают взятку, пишите мне напрямую

Згодом доброволець пройшов декілька медичних тренінгів і долучився до територіальної оборони.

Пізніше став співзасновником благодійного фонду Project Konstantin (названий на честь одного з полеглих побратимів британця), який займався швидкою евакуацією солдатів після отримання поранень на полі бою.

У січні 2024 року Пітер Фуше з Великої Британії офіційно приєднався до лав Збройних сил як бойовий медик.

У лютому 2024 року, британець емоційно звернувся до урядів західних країн та закликав їх терміново передати Україні обіцяну військову допомогу.

Він також розповідав про критичну ситуацію на фронті через проблеми із затримкою західної допомоги, зазначивши, що йому «соромно бути людиною із Заходу».

Крім того, чоловік неодноразово повторював, що РФ здійснює в Україні геноцид.

Раніше Полемика писала про те, що в РФ уражено «надсучасний» літак Су-57 в Ахтубінську.