Перекусити в аеропорту перед тим, як сісти в літак, зазвичай коштуватиме дуже дорого, бо ціни там суттєво вище, ніж у звичайних кафе та магазинах. Тому, щоб зекономити, мандрівники часто беруть з собою їжу в дорогу або ж везуть додому смаколики рідних та друзям.
Про те, які продукти без проблем пройдуть через сканери безпеки в аеропорту, а які не варто брати з собою, розповідає Полемика з посиланням на видання The Sun.
Яку їжу дозволено брати в літак, а яку заборонено
Щоб не уникнути затримок в аеропорту під час перевірок, краще одразу переконатися, що ваш багаж відповідає правилам.
В ручній поклажі до літака можна проносити:
- печиво та сендвічі;
- фрукти та овочі;
- тверді сири;
- інші тверді харчові продукти, які не заборонені митними правилами країни призначення.
Обмеження перш за все стосуються так званих рідких продуктів, до яких відносяться не тільки напої, а саме:
- банки з джемом, сиропом, медом або соусами;
- консерви, які містять будь-яку кількість рідини (наприклад, рибні консерви або маслини);
- йогурти;
- супи.
За правилами авіаперевезень, всі рідкі продукти повинні зберігатися в контейнерах об’ємом не більше 100 мл, а загальна їх кількість не може перевищувати одного літра рідини. Додатково всі контейнери необхідно покласти в окремий прозорий герметичний пакет і під час перевірки багажу тримати його в руках.
До цього ж пакета потрібно помістити й шоколадні цукерки з рідкою начинкою, але їх об’єм під час перевірки враховуватися не буде.
При виборі перекусу, який ви хочете взяти у літак, також варто подумати, чи вживання вашої улюбленої їжі не створить комфорту іншим пасажирам на борту. Тож надто ароматні продукти (наприклад, м’які сири з пліснявою або їжу з великою кількістю прянощів) краще здати в багаж.
Раніше Полемика писала про те, чому туристам варто обирати валізу за кольором.