Якщо вночі у вас виникає пітливість і вона не пов’язана з високою температурою у кімнаті, варто проконсультуватися з лікарем і пройти обстеження.

Нічна пітливість, яку не можна пояснити зависокою температурою у спальні, може бути симптомом ряду порушень в організмі, небезпечних і не дуже.

Про це пише Полемика з посиланням на сайт Zhenskiy.

У жінок може виникати нічна пітливість через гормональні зміни – конкретно коливань рівня естрогену в їх організмі, його істотного зниження. Це може бути симптомом пременопаузи та менопаузи.

Якщо говорити про більш небезпечні порушення в організмі, то нічна пітливість вказує на стан гіпоглікемії, яка характеризується дуже низьким вмістом цукру в крові. У свою чергу, низький цукор в крові може бути сигналом різних проблем зі здоров’ям.

Незвично інтенсивне нічне потовиділення може свідчити про зміну роботи надниркових залоз, які починають активніше виробляти кортизол.

Крім цього, нічну пітливість провокують небезпечні захворювання, такі як:

  • туберкульоз;
  • ВІЛ,
  • лейкемія,
  • рак.

Втім, якщо причиною рясного нічного поту стає хвороба з цього списку, інші властиві їй симптоми будуть проявлятися і в інший час доби.

Варто пам’ятати, що інтенсивна нічна пітливість – це серйозний привід уважніше стежити за всіма змінами самопочуття і консультуватися зі спеціалістом.

По теме:  Медицинский каннабис все ближе, комитет ВР принял решение

Раніше Полемика писала про те, в яких продуктах найбільше пластику та чим він небезпечний для організму.