В умовах війни українців знаходяться у постійному стресі, який стає причиною різких змін в організмі.

Поява сивини у ранньому віці не стала виключенням.

Молоді жінки не готові миритися з сивіючою шевелюрою, тому часто вони обирають варіант, який не потребує додаткових коштів – виривати сиві волоски. Однак робити це категорично заборонено. З чим це пов’язано і як же боротися з ненависної сивиною, розповідає Полемика з посиланням на UA Новини.

Чому сивіє волосся

На появу ранньої сивини впливає генетика. Однак це не єдина причина. Якщо ваші батьки і бабусі з дідусями не сивіли до 30 років, а у вас ця проблема з’явилася, варто звернутися за консультацією до фахівця.

Інші причини появи ранньої сивини:

  • Дефіцит вітаміну B12 і феритину. Щоб виявлення цієї проблеми, потрібно звернутись до лікаря і здати відповідні аналізи. Є ймовірність, що, заповнивши дефіцити, ви зможете хоча б частково повернути свій звичний колір волосся.
  • Хвороби, пов’язані з щитовидною залозою. Пігмент може відновитися, якщо ви покращите своє здоров’я.
  • Нестача міді в організмі. Найбільше її міститься в печінці, какао-порошку, м’ясі, бобових, цільнозернових крупах, насінні, горіхах, гречці, житньому хлібі, авокадо, буряках і морепродуктах.
  • Стрес. В ході дослідження вчені виявили зв’язок між цими процесами у мишей. Однак є всі підстави вважати, що точно така ж реакція буває і у людей.
По теме:  Як використати картоплю у домашньому догляді за волоссям

Чому не можна виривати сиве волосся

При нормальних умовах життя сивина починає з’являтися не раніше 35 років. Чоловіків цим явищем взагалі не переймаються. А ось жінки починають шукати всілякі способи, як позбутися від сивих волосків.

Зрілі жінки обирають варіант з фарбою для волосся, а молоденькі дівчата, які зіштовхнулися з цією проблемою часто беруть в руки пінцет, а це робити у жодному разі не можна.

Виривання волосся на голові може привести до травматизації волосяних фолікулів. Ба більше, під час цього процесу можна легко занести в шкіру інфекцію і, як результат, заробити залисини. Осередкове облисіння стане більш серйозною проблемою, ніж пара сивих волосків.

Від виривання сивих волосків застерігають як стилісти, так і трихологи. До слова, до останнього фахівця вам і потрібно звернутися в першу чергу, якщо вас дуже рано з’явилась сивина. Він призначить потрібні аналізи і дасть рекомендації, що робити конкретно у вашому випадку далі.

Якщо ж проблема у віці або генетиці, сміливо зафарбовуйте сивину спеціальною фарбою. Але краще робити це не в домашніх умовах, а звернутись до досвідченого стиліста по волоссю.

По теме:  Лазерная шлифовка поможет избавиться от шрамов и комплексов

Раніше Полемика писала про те, як полегшити свій стан під час ПМС.