Акне
Незважаючи на те, що акне являє собою одне із найпоширеніших шкірних захворювань, воно також є одним із найменш вивчених.

Якщо ви страждаєте від прищів у дорослому віці, важливо встановити, який тип прищів ви відчуваєте, та оцінити свій спосіб життя та звички, для з’ясування першопричини.

Про це пише Полемика з посиланням на НовиниЮ.

Як правило, акне це є результат закупорки волосяних фолікул шкірним салом і омертвілими клітинами, що і стає причино появи білих вугрів, чорних точок або прищів, але цей процес може бути запущений з цілого ряду причин. За словами практикуючого косметолога у Chelsea Clinic, серед найпоширеніших причин акне у дорослих є певні ліки, дієта та стрес.

Навпаки, підліткові прищі зазвичай починаються, в період статевого дозрівання, коли гормони стають активними, а сальні залози стимулюються вироблення надлишкового шкірного сала.

Зміна гормонального фону, особливо у жінок, може призвести до акне у дорослих. Також акне може свідчити про ендокринні захворювання, такі як полікістоз яєчників, синдром Кушинга, андроген-секретуючі пухлини.

Ще однією з причин утворення акце фахівець назвала дієту та спосіб життя. Щоб зменшити появу небажаних реакцій на обличчі, вона рекомендує переходити на протизапальну, чисту та збалансовану дієту.

По теме:  Що потрібно покласти у великодній кошик

Насамперед рекомендується відмовитись від солодких продуктів або напоїв, молочних та жирних продуктів. Також варто переконатись у достатній кількості споживання води (близько двох-трьох літрів на день).

Раніше Полемика писала про те, чи потрібно лікувати збільшені лімфовузли у дітей і коли варто терміново звернутися за допомогою.