Біль у потилиці
Часті епізоди неприємного хворобливого відчуття в потилиці можуть попереджувати про високий рівень холестерину.

Холестерин, який міститься в крові людини, приносить багато користі для здоров’я – наприклад, сприяє утворенню клітин.

Про це пише Полемика з посиланням на сайт «НовиниЮ».

Коли мова йде про підвищений холестерин, це зазвичай означає, що в крові міститься занадто багато холестерину з ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ).

Тип ЛПНЩ – це шкідлива форма холестерину, коли холестеринові бляшки налипають в місцях пошкоджень на внутрішніх стінках артерій, і їх скупчення в результаті утворюють закупорювання просвіту. Це призводить до погіршення кровотоку і доставку кисню до тканин, підвищуючи ризик серцевих захворювань, інсульту.

Процес накопичення холестеринових бляшок в кровоносній системі зазвичай залишається непоміченим, але все ж підвищений рівень холестерину не зовсім безсимптомний. Про нього, наприклад, можуть попереджати больові відчуття в потилиці.

Як пояснили медики, в тих випадках, коли холестеринові відкладення закупорюють судин в області навколо голови, це може спричинити неприємний стан дискомфорту, болю в потилиці. Якщо вони спостерігаються надто часто – це дуже серйозний привід звернутись до терапевта на обстеження.

По теме:  4 совета по выбору средств для ухода за кожей лица 

Якщо не слідкувати за рівнем холестерину, кровоносні судини можуть пошкодитись та розірватися, шо стане причиною інсульту.

Кому необхідно перевірити рівень холестерину

Єдиним ефективним способом отримати інформацію про рівень холестерину, – здати аналіз крові. Британська служба охорони Здоров’я NHS рекомендує перевірити вміст холестерину в крові людям у віці від 40 років, які не проходили тест раніше. Особливо це стосується тих, хто має надлишкову вагу, а також хвороби серця і проблему з високим рівнем холестерину серед родичів.

Раніше Полемика писала про те, від яких продуктів краще відмовитись, щоб не нашкодити серцю.