Планка
Планка – популярна вправа, яка допоможе помітно підкорегувати фігуру.

Але виконуючи її, дуже важливо не перестаратися.

Про це пише Полемика з посиланням на Radioclub.

Яка користь від планки

Регулярне виконання цієї вправи має справді чудодійний вплив на фігуру:

  • зміцнює м’язи кора, які приймають участь у підтримці хребта та забезпечують правильну поставу. Вона також корисна для живота, оскільки під час виконання напружуються бічні і нижні м’язи преса;
  • підтягує сідничні м’язи – вони стають пружними, а целюліт зникає;
  • зміцнює м’язи грудей, плечей, шиї, спини, ніг;
  • допомагає покращити баланс, координацію та гнучкість.

Щоправда, для схуднення ця вправа навряд чи буде ефективною. Але в комплексі з іншими вправами вона дає дуже гарний результат.

Як правильно виконувати планку

Планка досить складна вправа, особливо для нетренованої людини. Потрібно утримувати тіло на вазі паралельно підлозі з упором лише на долоні або передпліччя та пальці ніг.

Але чим довше стоїш у такій позі, тим більше напружуються м’язи. Відповідно, тим інтенсивніше відбувається процес спалювання жиру.

По теме:  Біг чи плавання – що краще допомогає схуднути?

Враховуючи це, дехто намагається продемонструвати свою витривалість – стояти в планці, скільки вистачить сил і навіть більше. Фітнес-тренери цього не схвалюють. Вони рекомендують виконувати вправу не довше 30 секунд, але з кількома повторами.

Чому не 2, 3 чи 5 хвилин? Якщо стояти в планці довше 30 секунд, існує ризик переносу навантаження з м’язів на суглоби, а це не тільки не приносить ніякої користі, а й досить небезпечно для здоров’я, адже під силою ваги тіла починає прогинатися поперек.

Варто зауважити, що правильність виконання вправи має ключове значення. Руки мають бути паралельними одна одній і знаходитися строго під плечима. Шия – пряма,  голову не закидати. Тулуб від голови до п’ят – це пряма лінія без вигинів і провисань. Тільки у такому вигляді планка вважається правильною та позитивно вплине на фігуру.

Раніше Полемика писала про те, як швидко знизити холестерин.