У вівторок, 14 червня, ціни на нафту знизилися. Побоювання, що попит на паливо постраждає через можливу рецесію і нові обмеження на COVID-19 в Китаї, переважили дефіцит світових запасів. Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали 0,2%, до 122,02 доларів за барель. Американська нафта WTI впала на 0,2% до 120,71 доларів за барель.

Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management, сказав: 

Дискусії в нафтовому комплексі як і раніше обертаються навколо зниження видобутку в Лівії, а також Китаю, який продовжує вводити заходи для уповільнення поширення COVID, і побоювань з приводу того, що глобальна рецесія призведе до падіння попиту.

У Китаї спалах COVID-19 в Барі в Пекіні викликав побоювання з приводу нової фази блокувань якраз в той момент, коли обмеження були ослаблені, а попит на паливо, як очікується, зміцниться.

Ціни на нафту можуть зіткнутися з ще більшим тиском, якщо Федеральна резервна система США здивує ринки більш високим, ніж очікувалося, підвищенням процентної ставки, вважає аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

По теме:  Лагард утвердили президентом Европейского центробанка

Втрати були обмежені глобальними поставками, на які впливає падіння експорту з Лівії на тлі політичної кризи, а Росія стикається із заборонами на свою нафту через війну проти України.

Аналітики ANZ Research процитували міністра нафти Лівії Мохамеда Ауна, який заявив, що видобуток в країні впав до 100 тисяч барелів на добу з 1,2 млн барелів на добу в минулому році.

Ринок буде чекати щотижневих даних про запаси нафти в США від Американського інституту нафти у вівторок і управління енергетичної інформації США в середу, щоб зрозуміти, наскільки обмеженими залишаються запаси нафти і палива.

По материалам: Подробности