На Харківському напрямку ЗСУ знешкодили розвідувальну групу противника, яка намагалась просунутись у напрямку Мале Веселе — Петрівка. Також українські військові відбили ворожі штурми на кількох напрямках. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу 9 липня. 

  • На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не відзначається. Для недопущення ведення розвідки прикордонних з Україною районів безпілотними літальними апаратами активізовано застосування комплексів радіоелектронної боротьби. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного білорусі.
  • На Сіверському напрямку противник задіяв штурмову авіацію для удару неподалік Володимирівки Сумської області.
  • На Харківському напрямку тривають спроби ворога наблизитися до міста. Штурмовими діями противник намагався просунутись у напрямку Кочубеївка —  Дементіївка. Українські воїни відкинули окупантів на раніше зайняті позиції. 
  • На напрямку Мале Веселе — Петрівка Сили оборони України  виявили та знешкодили розвідувальну групу противника. 
  • На Словʼянському напрямку застосуванням артилерії окупанти намагаються створити сприятливі умови для подальшого просування у напрямку Ізюм — Словʼянськ. Ворожа армійська авіація завдала удару в районах населених пунктів Чепіль та Богородичне. 
  • Всі спроби штурму противника у напрямках Довгеньке — Краснопілля, Пасіка — Долина наші захисники успішно відбили. Ворог відійшов. Здійснив дистанційне мінування ділянки автомобільної дороги поблизу Великої Комишувахи.
  • На Донецькому напрямку ворог продовжив застосовувати наявні засоби вогневого ураження для обстрілів позицій Сил оборони та наближених до лінії зіткнення населених пунктів. Завдав ракетно-авіаційного удару неподалік Шумів.
  • Ворог провів повітряну розвідку безпілотним літальним апаратом в районі Краматорська. Також загарбники здійснили безуспішну спробу штурмових дій на напрямку Золотарівка — Верхньокамʼянське. Влучним вогнем наші воїни змусили окупантів розбігтися по кущах в районі Золотарівки.
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках продовжив обстріли позицій наших військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Зафіксовано авіаудари в районах Авдіївки та Новоандріївки.
  • Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення на напрямках Ясинувата — Авдіївка. Успіху не має, з втратами відійшов. Безуспішною також виявилася спроба противника просунутися в районі Марʼїнки.
  • На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати зусилля на обороні зайнятих позицій та стримуванні наявними вогневими засобами просування підрозділів Сил оборони вглиб тимчасово захопленої території.
По теме:  Зеленский поехал с рабочим визитом на Одещину

Нагадаємо, що у Зеленського назвали головні умови закінчення війни в Україні.

По материалам: Подробности