Пончики заслужили велику популярність в різних країнах — завдяки нескладному приготуванню та різномаїттю начинок.
Ці пончики на сметані максимально схожі до класичних, однак відрізняються простотою рецепту — не потрібно чекати підняття тіста.
Про те, як приготувати пончики на сметані, розповідає Полемика з посиланням на кулінарний YouTube-канал «ТІАНА готувати просто».
Що потрібно для пончиків на сметані
Для того, щоб приготувати цей смачний десерт, вам знадобляться:
- борошно — 400 г;
- яйце — 1 шт.;
- цукор — 50 г;
- сметана — 125 г;
- олія — 70 мл;
- розпушувач — 7 г;
- сіль – дрібка;
- ванілін — дрібка ;
- цукрова пудра — до смаку.
Спосіб приготування
Змішайте у мисці яйце, цукор і сіль. Додайте 70 мл олії та сметану – перемішайте масу до однорідності. Просіяне борошно додайте до яєчної суміші разом з розпушувачем і ваніліном.
Після того, як тісто замішане, його потрібно розкатати приблизно в 1,5 см завтовшки. Далі виріжте за допомогою формочок майбутні пончики.
Налийте у глибоку пательню олію так, щоб пончики були повністю занурені у неї. Обсмажте їх до золотистої скоринки з обох сторін.
Готові пончики викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло. Присипте цукровою пудрою – і насолоджуйтесь смаком.
Раніше Полемика писала про те, коли українці святкуватимуть Вербну неділю у 2024 році.